Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   pewna niesmieszno-smieszna historia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pewna-niesmieszno-smieszna-historia-58994/)

ro29 24.11.2005 02:46

Witam !
Po prostu Polska :smutny: chamieje :smutny:
Teoretycznie trudno to zrozumieć - ale cóż.
I dobry był pomysł, żeby zamiast pisać iść do niego - podejrzewam, że inaczej by się to skończyło - tzn. łagodniej.
Bo sms'em czy e-mail'em można drugiego obrażać na odległość - a jednak stanąć twarzą w twarz to co innego.
Sam tego jakiś czas temu doświadczyłem - sprzedając coś na Allegro. Gościu który ostatecznie ten towar wylicytował, przez cały czas trwania aukcji, słał mi mail'e, że kupi od razu, że mam zakończyć licytację itd., a jak kupił normalnie - to, że mu sie spieszy i że mam mu wysłać inaczej niź było w opisie aukcji. Ja trochę mu uległem, koszt podzieliliśmy, a wysłałem towar kurierem w dzień po nadejściu przelewu. Niby było ok, był zadowolony, wystawił mi pozytywny komentarz. A mnie coś podkusiło, żeby być szczerym - i też wystawiłem mu pozytywa, ale napisałem, że jest niecierpliwy (to było odniesienie do tego jak namawiał mnie do szybkiej sprzedaży) i wymagający - aczkolwiek szybko dochodzi do porozumienia itd.
A on na to się obraził !!! Za to, że nazwałem go niecierpliwym i wymagającym. Najpierw skomentował mój komenatrz (stwierdzając, że ja chyba chciałem to mu wysłać po 3 miesiącach - jak w rzeczywistości, aukcja zakończyła się w środę wieczorem, a w sobotę on miał u siebie zakup !!!). Żeby tego było mało - to zaczął mnie totalnie obrażać w mailach - ja oczywiście zacząłem sie bronić - kulturalnie itd. - co skończyło się, że ....lepiej nie cytować...

I tak to jest jak człowiek chce kogoś uczciwie ocenić....

ro29

demek 24.11.2005 02:04

ale jak mozna nie zrozumiec moich rostych i nieobrazliwych smsow? rozumie ze gdybym byl nietrzwy to moze ale bez przesady - zreszta teraz wiem kim on jest i lepiej teraz niz pozniej

joujoujou 24.11.2005 01:32

Tak jak już Andrzej pisał - niejedno nieporozumienie wynikło z opacznego zrozumienia smsów, potem to już tylko eskalacja epitetów, miał rację, najlepiej było zadzwonić albo odziwedzić i pogadać, może nie byłoby sprawy. :)

demek 24.11.2005 01:19

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Ja też się cieszę. Pamiętaj: dobry zwyczaj - nie pożyczaj. Już lepiej komuś coś dać, zawsze to obdarowany jest Ci winien przysługę, z własnego doświadczenia mogę stwierdzić, że dobrze się na tym wychodzi. :taktak:

ale ja naprawde nie wiem o co mu chodzilo - pozyczalem mu pieniadze i nigdy nie bylo dnia zwloki i zawsze sie jeszcze cos wypilo
ale do picia trzeba sobie odpowiednio towarzyszy dobierac :P

Yarozelsky 24.11.2005 00:09

Cytat:

Napisany przez Desden
@demek olej go na ulicy jak bedziesz obok niego przechodził i tyle ;)

najlepiej sikiem prostym ;)

joujoujou 24.11.2005 00:06

Cytat:

Napisany przez demek
[...]
ram juz odzyskalem

Ja też się cieszę. Pamiętaj: dobry zwyczaj - nie pożyczaj. Już lepiej komuś coś dać, zawsze to obdarowany jest Ci winien przysługę, z własnego doświadczenia mogę stwierdzić, że dobrze się na tym wychodzi. :taktak:

demek 23.11.2005 15:09

tak mam zamiar zrobic - jesli sytacja sie powtorzy to wtedy bede robil cos innego

Desden 23.11.2005 14:53

@demek olej go na ulicy jak bedziesz obok niego przechodził i tyle ;)

demek 23.11.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Głupcy.. nie wiedzieli, że najgorsi są tacy, po których nie widać na pierwszy rzut oka.. :> ;)

Miałem na myśli badziej to, że można też zrozumieć jego pretensje (ale nie sposób ich okazywania), bo jeśli kupował cały komputer, bez zaznaczania, że nie wszystkie podzespoły w nim dostaje, to trudno, żeby zainstniałą sytuację przyjął z radością.

Sam nie wiem.. jak w życiu nie miałem takich problemów i trudno mi jest je sobie wyobrazić, bo ludzie zachowują się wobec mnie fair, a i ja staram się raczej rozwiązywać problemy niż je tworzyć (co nie znaczy, że nie potrafię kogoś objechać, jak zajdzie potrzeba i postawić na swoim, ale to raczej rezerwuję na różnego rodzaju urzędy i administracje, a nie na znajomych, czy przyjaciół), dlatego też to wrażeniem, że sytuacje można było rozwiązać delikatniej.. Ale może rzeczywiście nie było to możliwe.

ale poprzedni wlasciciel juz o nim z tym rozmawial i wtedy nie bylo problemu - problem pojawil sie wczoraj

@burak_pl
ram juz odzyskalem

prometeusz 23.11.2005 14:12

Cytat:

Napisany przez thomascamel
jakbysmy sie skarzyli za wszystko sedziow w polsce byloby jak ksiezy albo i jeszcze lepiej.

Dla 50zl.... Znam przypadek - nie z autopsji - ze koles na 2 miechy do szpitala trafil za 50 pln - a dokladnie za pod******enie skrzynki piwa leszego (niecale 50pln) - wiec polska to cudowny kraj.

znów pada 50 PLN
myśle że @IceManSpy nie miał na myśli taiego prezentu ||

andrzejj9 23.11.2005 14:11

Cytat:

Napisany przez kontestator
idiotami nie ma co sie wkurzać bo jest ich tylu że byś nic nie robił a tylko sie martwił.
pociesze Cie tym: mój sąsiad "nadał" na mnie na policje, gdyż jak powiedział słucham jakiejś satanistycznej muzyki i pewnie w domu odstawiam jakiś niechrześcijańskie rytuały, które go oburzają i nie ma zamiar tego znosić. a ze nie był u mnie nigdy w domu to już inna kwestia ||
a co zrobiła policja? przyjechała do mnie by stać na strazy praworządności. nieźle sie zdziwili jak zobaczyli ze jestem w garniaku || mieli farta bo akurat wychodziłem na egzamin. wiec tylko sie uśmiechnęli i sobie poszli
reasumując
na pohybel kretynom :piwo:

Głupcy.. nie wiedzieli, że najgorsi są tacy, po których nie widać na pierwszy rzut oka.. :> ;)

Cytat:

@ demek

ale jak inaczej? przeciez grzecznie pisalem zeby oddal a final znasz
Miałem na myśli badziej to, że można też zrozumieć jego pretensje (ale nie sposób ich okazywania), bo jeśli kupował cały komputer, bez zaznaczania, że nie wszystkie podzespoły w nim dostaje, to trudno, żeby zainstniałą sytuację przyjął z radością.

Sam nie wiem.. jak w życiu nie miałem takich problemów i trudno mi jest je sobie wyobrazić, bo ludzie zachowują się wobec mnie fair, a i ja staram się raczej rozwiązywać problemy niż je tworzyć (co nie znaczy, że nie potrafię kogoś objechać, jak zajdzie potrzeba i postawić na swoim, ale to raczej rezerwuję na różnego rodzaju urzędy i administracje, a nie na znajomych, czy przyjaciół), dlatego też to wrażeniem, że sytuacje można było rozwiązać delikatniej.. Ale może rzeczywiście nie było to możliwe.

polakT 23.11.2005 14:09

jakbysmy sie skarzyli za wszystko sedziow w polsce byloby jak ksiezy albo i jeszcze lepiej.

Dla 50zl.... Znam przypadek - nie z autopsji - ze koles na 2 miechy do szpitala trafil za 50 pln - a dokladnie za pod******enie skrzynki piwa leszego (niecale 50pln) - wiec polska to cudowny kraj.

Burak_PL 23.11.2005 14:02

@demek

jeśli to jakiś "cieć" to weż jakiś pręt i baseball daj drugiemu kumplowi. (nie będzie używania siły) zapukaj do drzwi (zapewna matka lub ojciec otworzy) powiedz ze pani/pana syn ma niewyjaśniona psrawe, policja juz wie itd. i przyszlismy ja zalatwic :) skutek ? zaraz ram dostaniesz a i polec sie ze obrazal twego ojca niedosc ze dostanie sie mu od rodzinki to jeszcze bedzie siara :) POSKUTKUJE!

demek 23.11.2005 13:48

za pozno - skasowalem juz sms'y

Loczek 23.11.2005 13:38

Ja był złożył pozew. Nauczy się trzymać jezyk za zębami.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43.