![]() |
Niby masz racje, ale nie dokońca! To że fabuła jest kiepska i to że mogło być lepiej wszyscy wiedzą . Ale nie zmienia to faktu że gra sie świetnie i brak zombiaków może przeszkadzać tylko na początku grania. Zresztą ganianie po mieście za 'umarłymi inaczej' stało sie już lekko przejedzone, a co za dużo to i świnia nie zje :)
Obawiam sie, że gdyby na miejscu 'imperatorów ze StarWars' byli zombiaki nie poprawiło by to fabuły w żaden sposób. No cóż, Capcom spróbowało czegoś nowego i choć kiepsko im to wyszło to kto wie, może RE5 :D będzie już dużo ciekawszy mimo braku zombiaków. Jak to mówią, kto nie idzie do przodu to sie cofa!? :) |
No niestety ale mam lekki niesmak grając w RE4. Dlaczego? Każdemu, kto kiedykolwiek słyszał o RE i grał przez chwilę, gra kojarzy mu się z zombie, mutantami i wirusem! A tu? Po wirusie czy po zombiakach ani śladu! W zamku strzela się do imperatorów ze StarWars (yeah :D) a głównym "czarnym charakterem" jest jakiś mag. Gra się może i fajnie, ale mogli zmienić imię Leon na nie wiem, Andrew L. :D, Ada też na jakieś inne i wydać gre pod innym tytułem. Jeszcze raz podkreślam, gra sie dobrze, ale fabuła nie daje rady :/
|
Witam panów :)
Ja też już grałam w RE4 i mnie sie bardzo podobał, no może poza tą nieszczęsną fabułą, ale gameplay jest już niczego sobie, Nie mogłam oderwać sie od konsoli przez ostanie dni, a teraz gram od nowa :D Hehe, też miałam podobne wrażenia co spit, uwolniłam dziewczyne i myślałam, że to już koniec gry, a to był dopiero początek! A wiecie co najbardzej podoba mi się w nowym residencie ?? Stary dobry Leon i Ada z RE2! A przecież właśnie RE2 to był mój pierwszy horror i w ogóle to była moja pierwsza gra na konsoli !! Do tej pory mam wielki sentyment do tej gry :) A co do immych horrorów to grałam też w Silenty i 2 jest najlepsza, a co do Forbidden Siren to trzeba mieć cierpliwość do tej gry hehe. Mnie jej zabrakło i gry nie ukończyłam, czeka na swój moment :D |
Cytat:
Mnie zajęło 15, ale wiesz... trzeba było wszystkich wyrżnąć w pień, wyskoczyć przez każde okno, oberzeć każdą teksturę - już takie zbocznie zawodowe :) |
Dobra, dobra, mam RE4 :D Dziś kumpel przynióśł, zakupioną grę bez pudełka za 25zł brutto :D Albo mnie sie wydaje, albo ona jest piekelnie krótka! Dlaczego? Grałem 2 godziny, a już uwolniłem dziewczynę i razem jesteśmy w wiosce... Mam cichą nadzieję, że to dopiero początek gry... Albo chociaż środek :D
|
Cytat:
PS: teraz to już nie istotne, a co do maili: to jest opcja w panelu "Powiadamiaj na email o Prywatnych Wiadomościach". |
ja tych gier nie znam :o dobre jakies? bedzie trzeba popytac ludzi, moze mają.. hmm..
ps. berion, dziś zauważyłem, że 23.10 wysłałeś mi PW... przepraszam ze tak pozno, ale liczylem na powiadomienie o PW :? |
Cytat:
Cytat:
Wracając do Oceny RE4! na gamespocie też podobnie 9.3! |
Cytat:
@spit Tak czy siak warto zagrać, ba nawet kupić. Na początku strasznie wnerwia kamera, ale idzie się przyzwyczaić. Podsumowując: kolejny, dobry rezydent (choć już inny). BTW: A co sądzicie o Forbidden Siren, Fatal Frame etc...? Może to nie jest mainstream, ale mimo wszystko są udane. |
na ign.com dali 9.5 od redakcji, a od graczy po 9.6!
|
no slyszalem wlasnie o tych wadach RE4, dlatego takie mieszane uczucia mam. ale jak mowie, gra zapewne za dni kilka pojawi sie u mnie, wiec powiem co i jak.
@Berion: RE2, no, widze ze znasz sie na rzeczy :D |
Jak dla mnie to tak:
"daBestWszechEVER" jest: tak, drugi RE. Jednak :D Do dziś mi został Tofu do przejścia, ale jakoś mi się już nie chce (nie umiem). Czwórka ma tragiczną fabułę, ale gameplay jest pierwsza klasa. Żałuję jedynie, iż zrezygnowano z jedenej posiadłości na rzecz wycieczki przez całę wyspę. O ile wiocha i zamek trzymają poziom, tak dalsze lokacje są wprowadzone jakby na siłę. Gdzie się podziały zagadki, puzzle etc.? :nie: Na plus poczytuję sobie nowy design menu (al'a Diablo). W poprzednikach można było dostać szewskiej pasji (szczególnie Chrisem w jedynce). Gdzie sie podziały skrzynie? Tyle broni, a nie ma gdzie upychać... geez. Dla mnie RE4 jest na 8+ i "nafing mor" 8 ) (a piszę te słowa po wymasterowaniu gry - tj. pozostał tylko tryb professional). A skoro jesteśmy przy "serwiwalach": Najlepszy SilentHill to jedynka/dwójka - jednoznacznie nie potrafię określić. |
no ja tam nie wiem, mysle ze gra wpadnie na dniach, to powiem wam co mysle.
|
Facet niegadaj bo RE4 nie jest słaby,chyba że recenzeci takich serwisów jak ign.com chleją nalewkę non stop! I nie odrużniają przemówień Leppera od swojich polityków :D
|
Mi się jednak bardzo podoba RE4 to że fabuła jest taka-jakaś to gameplay wg. mnie jest bardzo dobry.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:39. |