Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak podłączyć mikrofon ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-podlaczyc-mikrofon-59023/)

ro29 28.11.2005 03:14

Cytat:

Napisany przez TolBoy
@ro29
Ok przepraszam moze przesadziłem ale wydaje mi sie ze wyrazilem sie jasno
(...)

Witam !
OK - nie będziemy zagłębiać się dalej w ten temat - może ja też trochę przesadziłem i nie przemyślałem pierwszej wypowiedzi, ale ....obraźliwy nie jestem, przeprosiny przyjęte i :spoko:

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Oczywiscie, w kazdym komputerowym mozna cos takiego nabyc, np. na allegro w tej kategorii mozesz cos wybrac http://www.allegro.pl/showcat.php?i...er=t&view=gtext

Jeśli już to stwierdziłbym, że w prawie każdym sklepie komputerowym, lub w większości - bo jak mnie uczy doświadczenie z pewną częścią tego typu akcesorii są zazwyczaj problemy.
Aczkolwiek zgadzam się, że na Allegro wybór w tej kwestii jest i podejrzewam, że większy niż w standartowym sklepie.

Pozdrawiam
ro29

TolBoy 25.11.2005 17:33

dzieki to chyba jedyne wyjscie

Ormianin 25.11.2005 16:02

Cytat:

Napisany przez TolBoy
@Ormianin & all
a można gdzieś kupic taki audio panel przedni ??

Oczywiscie, w kazdym komputerowym mozna cos takiego nabyc, np. na allegro w tej kategorii mozesz cos wybrac http://www.allegro.pl/showcat.php?id...r=t&view=gtext

TolBoy 25.11.2005 15:43

@ro29
Ok przepraszam moze przesadziłem ale wydaje mi sie ze wyrazilem sie jasno
Cytat:

wszystkie gniazda są wykorzystane do podłączenia zestawu głosnikowego 5.1
@IceManSpy
mam kabel to jest mikrofon z przewodem, własnie sie zastanawialem do którego gniazda wlozyc ale dobrze ze mnie poinformowałes, dzięki !!! :wsciekly:

@Ormianin & all
a można gdzieś kupic taki audio panel przedni ??

Ormianin 25.11.2005 09:45

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Chyba @Ormianin to wyjaśnił - więc chyba jednak tak jest ;)

Tzn. ja akurat nie wiem jak na tej plycie, ale widzialem tez rozwiazania z dodatkowym sledziem i wyjsciami/wejsciami dla sluchawek, mikrofonu, line-in, lub na samej plycie istanieja pewnie wyprowadzenia /gniazda, piny/ na dodatkowy panel przedni, warto sie tym zainteresowac, niz przekladac niepotrzebnie wtyczki... ostatecznie mozna dokupic najtansza 2 karte dzwiekowa na PCI i do niej podlaczyc mikorofon oraz sluchawki

ro29 25.11.2005 01:14

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Jak podlaczyc? Jak masz kabelek od mikrofonu to musisz go podlaczyc do rozowego/czerwonego wejscia z produ/tylu kompa. Nie mozesz miech wszystkich zajetych (chyba) bo glosniki chyba nie wchodza w line-in ???

Witam !
Chyba @Ormianin to wyjaśnił - więc chyba jednak tak jest ;)

ro29

P.S. Choć może nie powinienem się wypowiadać, bo może znów nie zrozumiałem tego co przeczytałem :smutny: (dla wyjaśnienia patrz dwa posty wyżej)

IceManSpy 25.11.2005 01:01

Jak podlaczyc? Jak masz kabelek od mikrofonu to musisz go podlaczyc do rozowego/czerwonego wejscia z produ/tylu kompa. Nie mozesz miech wszystkich zajetych (chyba) bo glosniki chyba nie wchodza w line-in ???

ro29 25.11.2005 00:26

Cytat:

Napisany przez TolBoy
@ro29
Jak nie rozumiesz czytanej tresci to lepiej nie zabieraj głosu.
Popularnie to sie na to mowi analfabetyzm

@all
dzieki

Witam !
Ja nie zrozumiałem treści ?? Jeśli tak, to mogłeś mi to po prostu wytłumaczyć - nie mam mikrofonu, do takiego gniazda podłączam to, a tutaj to itd. nie zaraz wyjeżdzać z takim dość obraźliwym porównaniem.

Po drugie - moja wypowiedź była też po to, aby uzyskać od Ciebie więcej danych - bo przedstawiłeś problem dość ogólnikowo. Nie wiedziałem - tak jak napisał @Ormianin, że gniazda te są wykorzystywane zamiennie. Teraz wiem - i rozumiem, że mogłeś mieć tak podłączone.

ro29

TolBoy 24.11.2005 16:34

@ro29
Jak nie rozumiesz czytanej tresci to lepiej nie zabieraj głosu.
Popularnie to sie na to mowi analfabetyzm

@all
dzieki

oddwor 24.11.2005 10:57

Instrukcja do płyty tutaj - strona 25 - Front Panel Audio Connector.
Może Ci się uda :szczerb:

Ormianin 24.11.2005 10:25

Cytat:

Napisany przez TolBoy
Jak podłączyć mikrofon gdy wszystkie gniazda są wykorzystane do podłączenia zestawu głosnikowego 5.1. Karta dzwiękowa zintegrowana na płycie głównej EPOX 5EDAI.

W tym wypadku nie podlaczysz, poniewaz wyjscia wykorzystywane sa zamiennie, albo dla zestawu 5.1, albo jako wyjscie stereo, wejscie mikrofonowe i line-in

ro29 24.11.2005 01:47

Cytat:

Napisany przez TolBoy
Jak podłączyć mikrofon gdy wszystkie gniazda są wykorzystane do podłączenia zestawu głosnikowego 5.1. Karta dzwiękowa zintegrowana na płycie głównej EPOX 5EDAI.

Witam !
To w zestawie 5.1 masz mikrofon ?? Albo ta karta na płycie nie ma wejścia mikrofonowego ??
ro29

TolBoy 24.11.2005 00:02

Jak podłączyć mikrofon ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:27.