Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Nfs Mw (https://forum.cdrinfo.pl/f11/nfs-mw-59068/)

chase1 25.11.2005 09:54

Nfs Mw

witam
czy da sie zrobic kopie 1:1 - tak zeby po zainstalowaniu z plyty dvd i probie uruchomienia nie wyskakiwal blad "prosze wlozyc wlasciwy dysk dvd-rom...."
zabezpieczenie to ...
no wlasnie
A-Ray pokazuje cos takiego:
[09:50:22] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2/3
[09:50:24] SafeDisc 4.60.000 detected -> G:\DIAG.EXE
[09:50:25] Possible SafeDisc, Version is removed

a clony xxl pokazywalo 5 czaszek i opic SafeDisc V2...
probowalem kopiowac gre GameJackiem - niestety po uruchomieniu gry wywkakuje ciagle ten komunikat

gra na 1 plycie dvd...

zapomnialem doac - mam nagrywarke dvd LG 4163B z najnowszym firmware'm

ps. na gameburnworld wyczytalem, ze to SafeDisc v4 a nie V2. ale coz...

Mich@ł 25.11.2005 11:03

Cytat:

Napisany przez chase1
witam
czy da sie zrobic kopie 1:1 - tak zeby po zainstalowaniu z plyty dvd i probie uruchomienia nie wyskakiwal blad "prosze wlozyc wlasciwy dysk dvd-rom...."
zabezpieczenie to ...
no wlasnie
A-Ray pokazuje cos takiego:
[09:50:22] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2/3
[09:50:24] SafeDisc 4.60.000 detected -> G:\DIAG.EXE
[09:50:25] Possible SafeDisc, Version is removed

a clony xxl pokazywalo 5 czaszek i opic SafeDisc V2...
probowalem kopiowac gre GameJackiem - niestety po uruchomieniu gry wywkakuje ciagle ten komunikat

gra na 1 plycie dvd...

zapomnialem doac - mam nagrywarke dvd LG 4163B z najnowszym firmware'm

ps. na gameburnworld wyczytalem, ze to SafeDisc v4 a nie V2. ale coz...

ClonyXXL jest stary, dlatego pokazał SafeDisc2. W rzeczywistości jest to wersja 4.6...

Spróbuj skopiować Clone CD (najnowszym) ustawionym mniej więcej tak:
Odczyt:
- odczyt danych subkanałowych ze ścieżek danych - zaznacz,
- odczyt danych subkanałowych ze ścieżek audio - nie zaznaczaj,
- zezwalaj na odczyt informacji CD-Text z płyty audio - nie zaznaczaj,
- przy opcji szybkie omijanie błędnych sekorów ustaw ilość powtórzeń na 1, a korekcję
błędów na sprzętową (albo programową w zależności od posiadanego sprzętu - musisz
eksperymentować),

Zapis:
- metoda zapisu RAW DAO,
- system ochrony zapisu - zaznacz,
- przeprowadź kalibrację mocy lasera - nie zaznaczaj,
- zezwalaj na "naprawę" błędnych sektorów - nie zaznaczaj.

Dla pewności nagraj na DVD RW i sprawdź, czy działa. Może wystąpić sytuacja, że skopiowana gra będzie chodzić o ile w trayu będziesz miał Clone CD z zaznaczoną opcją - ukryj nośnik CDR.

Hunter_NY 25.11.2005 13:15

lepiej zamiast Clon'a użyj Alcohola, ustaw profil na SafeDisc 2/3, prędkość na 8-12x, i bez wzmacniania słabych sektorów. Gierka bedzie działała bez problemu (sciągnij sobie jeszcze tylko Loadera - ale nie powiem skąd, bo niestety regulamin :D) i nie powinieneś mieć komunikatów aby włożyć nośnik.

P.S. Te ustawienia są przetestowane przeze mnie, bo sam nagrywałem tą gierkę, dużo też ma do powiedzenia nagrywarka.

Mich@ł 25.11.2005 14:06

Cytat:

Napisany przez Hunter_NY
lepiej zamiast Clon'a użyj Alcohola, ustaw profil na SafeDisc 2/3, prędkość na 8-12x, i bez wzmacniania słabych sektorów. Gierka bedzie działała bez problemu (sciągnij sobie jeszcze tylko Loadera - ale nie powiem skąd, bo niestety regulamin :D) i nie powinieneś mieć komunikatów aby włożyć nośnik.
.....

Masz możliwość wybierania profilów przy kopiowaniu DVD ??? ;)

Hunter_NY 25.11.2005 16:39

ty ziomek, a o jakiej edycji mówimy. Ja mam NFS MW Black Edition PL na 6 płytach (4CD z grą, 1 OST, 1 Bonus DVD) i tylko pierwsza płyta jest zabezpieczona, reszta jest czysta. Więc nie widze problemu z kopiowaniem.

Cały czas mówie o wersji ...HK_Honda lub ST0NED (jakby kto nie wiedział).

gallus 25.11.2005 17:07

Czy istnieje sposob na nagranie tej gry na DVD tak aby mozna ja normalnie instalowac?
Tzn. chodzi bardziej o to czy jezeli dodam do plikow loadera to bede mogl normalnie uruchamiac grez DVD? :)

pablocoo 25.11.2005 17:08

Wiec, ziomek:
Cytat:

Napisany przez chase1
(...) zeby po zainstalowaniu z plyty dvd
(...) gra na 1 plycie dvd...

Jak kazdy oryginal sprzedawany w Europie...

Hunter_NY 25.11.2005 19:37

sorki, nie zauważyłem tego: (...) gra na 1 plycie dvd..., no wiec uzyj tez Alcohola, kreator odczytu, zaznacz "Data Position Measurement" i Precision na: "High",
stwórz obraz, jak program będzie pytał się o prędkość dla DPM, najlepiej ustaw na x1, i zacznij zrzucać na dysk. Przy nagrywaniu prędkośc na minimum i palic.
Natomiast co do loadera, to poki nie ma cracka nie dograsz do plyty.

chase1 26.11.2005 14:41

dobra - ja mam zwykla edycje na DVD

w alcoholu nie mam zadnych opcji do ladowania profili
pozatym chodzi mi o to, zeby zgrac gre tak, zeby chodzila bez loaderow - bo tak to nawet nero umie :P

nagrywam na dvd rw z predkoscia x4, wiec to chyba szybko nie jest
wieczorkiem bede mial inna (starsza) wersje alcohola i zobacze , czy tam bede mial jakies opcje do profili itp... bo w tej to nawet predkosci odczytu zmienic nie moge - nie mam pojecia why

pablocoo 26.11.2005 16:13

Alcohol NIE MA profili dla DVD

kondej16 26.11.2005 20:12

SiemQa ja mam Clone 5.0.0.0 i można ściągnąc jakąś wtyczke na safelock 4.6 ???

Mich@ł 26.11.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez kondej16
SiemQa ja mam Clone 5.0.0.0 i można ściągnąc jakąś wtyczke na safelock 4.6 ???

Po 1: Co ta wtyczka ma robić?
Po2: Gdzieś wyżej dałem opis jak prawdopodobnie trzeba ustawić CloneCD, żeby można było próbować robić kopię...
Po3: Nie Safelock tylko SafeDisc :D ;)

DonKing 26.11.2005 22:23

A ja trochę z innej beczki - mam wersję STON3D i kłopot : po zamontowaniu obrazu w wirtualu Alcohola NIE URUCHAMIA się proces instalacji.Ręcznie też nie mogę tego zrobić - bezowocne jest klikanie w różnego rodzaju ikonki(typu setup,launcher itp)
W czym jest problem ?

chase1 26.11.2005 22:23

Dj Mich@ł - mam najnowszego clona - 5261 (tak jak radziles) i nie moge nic zmieniac z dvd - zadnych prodkosci profili, odhaczac co ma robic a czego nie...
jakies propozycje?

Hunter_NY 27.11.2005 13:57

Cytat:

Napisany przez DonKing
A ja trochę z innej beczki - mam wersję STON3D i kłopot : po zamontowaniu obrazu w wirtualu Alcohola NIE URUCHAMIA się proces instalacji.Ręcznie też nie mogę tego zrobić - bezowocne jest klikanie w różnego rodzaju ikonki(typu setup,launcher itp)
W czym jest problem ?

Spróbuj zamontować pod Deamona 4.0, jeżeli i tutaj nie pójdzie to prawdopodobnie masz zwalony obraz i chyba już ci nic nie pomoże.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:03.