![]() |
Problemy początkującego
Zgrałem film z telewizora kartą TV do mpega2 na dysk twardy. No i mam film z reklamami. Wszedłem do Video Studio wyciałem reklamy i projekt wygląda tak jak chcę ale...
Gdy te dwa przerobione pliki (bo dwa mi sie utworzyły podczas zgrywania z TV) zgrywam ponownie do mpega2 wychodzi mi komunikat po około 1,2godziny kompresji : Failed to the encode video 2000:1:1 I po zawodach . O co chodzi? Spotkaliści sie z Tym ???? Mam pytanie też takie czy zawsze muszę zgrywajac film z TV używać mpeg2 ??? Może lepiej np przy sciąganiu użyć divixa 5.0.5 wyciąć reklamy i wtedy zgrywać to do mpeg2 ????? Jakie są reguły i prawidła pozdrawiam i dzięki za pomoc Widmod |
Reguły i prawidła ;) brzmią - jak najmniej procesów rekompesji, każdy z nich powoduje obniżenie jakości pliku wynikowego.
Jeśli chcesz to nagrać jako DVD-Video, to nagrywaj mpeg2. Wytniesz reklamy z mpeg za pomocą narzędzi TMPGEnc Plus lub (nawet dokładniej) TMPGEnc DVD Author. W ostatnim możesz też zrobić podstawowe menu i zapisać całość jako DVD-Video. |
Na www.doom9.org wspominany jest HDTVtoMPEG, który być może rozwiąże choć część Twoich problemów. Co prawda przeznaczony jest raczej do operacji na TS ale myślę, że z Twoim mpeg-iem da sobie radę.
TS - Transport Stream - sposób nadawania MPEG-2 w systemach DVB |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:19. |