![]() |
Cytat:
uswiadomilem ja ze jest pewne ryzyko,ale powiedzialem takze ze mozna dostac troche taniej. i tylko dlatego zgodzila sie na wirtualne zakupy. no coz.... moja wina , moja wina....i tak dalej... |
Cytat:
Mieszkam w Bydgoszczy, odezwij sie na GG a moge cos moze zrobic :) |
Cytat:
|
tak sie zastanawiam.....
jesli oddam sprawe na policje, to wcale nie zagwarantuja mi ze znajda kolesia, a nawet jak go znajda, to nikt nie fwarantuje,ze odyzskam pieniadze. wielce prawdopodobne,ze sprawa bedzie sie ciagnela kilka lat,a potem ja umorza z braku dowodow. i w takiej sytuacji zostane na lodzie bez komputera i bez pieniedzy. a jak sobie zostawie to co mam teraz....jaka wartosc to ma,a lepszy rydz niz nic.... glupia sytuacja a druga sprawa ejst taka... dlaczego ja mam tracic na tym ze chcialem byc "dobry" i pomoc znajomej? ona sobie z tego wyjdzie bez zadnych strat,a ja starce 2000 .... tez mnie to troche denerwuje... |
Cytat:
:glaszcze: no bez przesady to tyczylo sie to tylko "wybitnych" jednostek ... jakos mi sie nie che pisac, jak niektorzy zbyt biora wszystko do siebie :respect: |
Cytat:
Jakos sie wyleczylem z allegro, jesli kupic to jakas drobna rzecz z allegro to tak, a wieksze zakupy to wole pojsc do sklepu, zaplace te 20 zl wiecej ale mam spokojne sumienie i towar od razu, a nie czekanie na poczte, niby priorytet a po tygodniu przychodzi. |
Cytat:
Dziwne... mam wpisane obywatelstwo "polskie", narodowość "polska", a jakoś podobnie jak Stefowi jest mi to obce. Własnie mi uświadomiłeś, że nie jestem Polakiem i w każdej chwili mogę zostać deportowany poza granicę! :blee: :buu: :glupek: |
Graniczna 17, hmm, troche mi nie po drodze... Moglbym tam zawitac osobiscie bez problemu, ale dopiero w poniedzialek.
To zdecydowanie nie moja dzielnica, ale z tego co kojarze, na ulicy Granicznej sa kamienice/stare budynki wielorodzinne. Potwierdza to pewien magiczny system, w ktorym to sprawdzilem: Graniczna 4, 5, 7, 11, 13, 15, 23, 25, 29 to budynki wielorodzinne. Zas Graniczna 1, 2, 6, 8, 9, 12 - mozliwe ze jednorodzinne/uslugowe, ale tu nie mam pewnosci. Zatem istnieje duze prawdopodobienstwo, ze Graniczna 17 ma jakies mieszkania, a gosc podal Ci jedynie numer 17. |
wal odrazu na policje!! mialem podobny przypadek goscia znalezli..ale kasy jeszcze nie odzyskalem:(
idz dowodami zakupow(moga byc wydruki z @ od allegro "wygrales aukcje..") jesli rozmawiales z gosciem na gg lub @ to tez to przedstaw jako dowody... podaj tez im nr konta. |
hmmm juz conajmniej dwa razy pisalem tu na forum, ze nigdy nie kupie kompa/czesci za wysylka?
a co dopiero na takich warunkach... mailem? |
Wplacales na konto (wiec numer masz jakis) - wiec ktos to konto zalozych i podejmowal - byc moze jednorazowe konto dla jednej tranzakcji - no kogos to widnialo
|
i TO WŁAŚNIE JEST POLSKA MENTALNOŚĆ I UCZCIWOŚĆ
|
Cytat:
najprawdopodobniej zabrakło mu mózgu aby to wymyślić :D a może liczył, że się ludziom nie będzie chciało. |
Cytat:
|
rozmawialem juz z innymi poszkodowanymi, jedna sprawa juz jest zlozona,mysle ze tego bedzie wiecej,a im wicej tym lepiej .... w tym przypadku
a koles, ktory zlozyl sprawe byl wlasnie w bydgoszczy i niestety nic nie zalatwil...dlatgo poszedl na policje |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43. |