![]() |
kłopoty z nagrywaniem
Posiadam nagrywarkę NEC DVD RW ND-354A . Mam problem z nagrywaniem płyt DVD , nie mogę praktycznie nic nagrać na te płyty , próbowałem nagrywać na różnych płytach , ale za każdym razem był ten sam efekt ( jedynie raz udało mi się nagrac film na płycie GIGABYTE- ).Skad mogę ściągnąć FIRMWARE do tej nagrywarki ? :wsciekly:
|
Mógłbyś opisać dokładniej problem?? :) Pojawiają się jakieś błędy??
|
No własnie prosimy o więcej informacji.:) co do firmware'u to mozesz pobrać tu: http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/1333
|
kłopoty z nagrywaniem
Tak jak wspomiałem wcześniej , mam kłopot z nagrywaniem danych na płyty DVD . Próbowałem nagrać filmy , ale praktycznie za każdym razem program ALKOCHOL 120% informował mnie że na płycie jest za mało miejsca ,a gdy sprawdzałem w tym programie informację o płycie to wyświetlało mi że ma ona trochę ponad 300 MB wolnego miejsca . Jedynie na płycie gigabyte udało mi się nagrać film, ale to był pojedyńczy przypadek . Podobnie jest z innymi danymi , gdy próbowałem nagrać jakieś pliki to za każdym razem wyświetlał ma się napis o błędach . Natomiast nie mam żadnych problemów z nagrywaniem płyt CD .
|
Alkohol nagrywa tylko obrazy płyt :blink:
do danych Nero. ...... |
filmy za pomoca alkohola? no nic dziwnego ze glupial bo nie do tego sluzy
filmy nagrywa sie jako dvdvideo - za pomoca np nero, dvdshrinka i wielu innych, lub, jesli to divx czy cos w tym stylu - jako dane za pomoca nero, winoncd czy podobnego programu alkohol sluzy tylko i wylacznie do kopiowania plyt z grami/programami (mozna skopiowac nim tez inne plyty, ale jest to bez sensu) i do nagrywania obrazow plyt, czyli plikow iso, mdf, bin itp edit: ed mnie ubiegl - szczwany... :piwo: |
to dlaczego nie mogę nagrać żadnych plików na płyty DVD np. DIVX , JPEG . za każdym razem pojawia się informacja że system windows napotkał problem ,a gdy naciskam ponów próbę ,to znowu pojawia się ta informacja i tak bez końca .
|
czym nagrywasz i po kolei co robisz
nikt z fusow tu nie wrozy ;) |
posiadam nero : zaznaczam folder , naciskam edycje , wybieram kopiuj do folderu i wtedy pojawia się informacja o problemie ( przy płytach CD to działa )
|
Cytat:
dobra. odpalamy nero express - będzie łatwiej chcemy wypalić filmy .avi dvd/dvd z danymi przeciągamy pliki do okienka dalej, oczywiście zaznaczamy nagrywarkę, w której jest płyta jeśli ma chodzić w stacjonarnym dvd nie zaznaczamy zezwól na...... ustawiamy prędkość, zapis z innymi danymi to samo z filmem dvd trzeba wybrać pliki dvd-video i to samo. |
Czy możesz mi napisać jak należy nagrywać?
|
Dzięki wielkie za pomoc !
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15. |