![]() |
Jaki Firewall ?????
Mój system to WIN XP HOME i korzystam z sieci lokalnej-osiedlowej.
Jestem w sieci od pół roku i dopiero teraz zacząłem zastanawiać się czy nie powinienem zaistalować jakiegoś niesystemowego firewall-a. Do chwili obecnej nic złego mnie nie spotkało albo o tym nie wiem. Proszę o poradę czy i ewentuaknie jakiego fw zainstalować - mój antywirus to NOD-32. Słyszałem, że po instalacji pozasystemowego fw mogę mieć problemy z jego konfiguracją aby wszystko chodziło prawidłwo tj. np. p2p. PROSZĘ O RADĘ ! |
witam.
ja używam od dawna Kerio Personal Firewall 4.2.2 łatwy w konfiguracji i jest po polsku wiec nie powinienieś mieć problemu z konfiguracją. Mozesz również spróbować Outposta tez jest po polsku. |
dziękuję.
|
Niestety Kerio niebedzie juz wiecej rozwijany. Firma zajela sie chyba czyms innym. Outpost natomiast nie jest rozwijany od roku 2003. Ostatno polegl kolejny darmowy firewall - Sygate. Zostal wcielony do popularnego Nortona.
|
Spróbuj Zone Alarma
jest free |
jeszcze for free,bo ostatnio z Zone Alarma robia wiekiego kombajna,wief podejrzewam ze za niedlugo przestanie byc free
|
Cytat:
|
Moj blad :) Outpost sam w sobie jest rozwijany (Pro). Mialem wczesniej na mysli wersje Free ;) Zmienilem teraz firewalla z Kerio na Zone Alarm ;) Przyznam ze fajny firewall z niego :D
|
Cytat:
|
Mi Kerio za duzo blokowal :) Niedalo rady w nic pograc przez siec jak go niewylaczylem. A bawic mi sie w opcjach niezawsze chce :)
|
Cytat:
|
Jak mnie Zone Alarm zacznie denerwowac tak jak kiedys to znowu wroce do Kerio :) Tym razem pobawie sie w ustawieniach :D Szkoda tylko ze Kerio niebedzie juz dalej rozwijany :(
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Ja mam ZA i jest bardzo fajny |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:16. |