![]() |
Przeczytałam wszystko idalej jestem ciemna jak tabaka w rogu
WITAJCIE
Długo zastanawiałam się czy mogę zawracać wam gitare,ale pomimo iż przeczytałam prawie całe forum o SVCD,to dalej mam kilka pytań ??? Chodzi o to że: Mam nagrywarke DVD,kilka filmów w formacie divx(aviki) i chciałabym tylko nagrać je na płytki dvd,aby oglądać je w stacjonarnym dvd... Wiem,wiem, całe forum jest o tym temacie,ale: 1.Przerabiam film TMPGENCem,wszystko jest git,nie ma większych problemów tylko czy to norma,że aby program mógł robić film to musi być aktywne okno?Chodzi mi o to że jak przerabiam film to nie moge nic innego robić na kompie bo jak zrzuce program na pasek to przestaje konwertować film :spam: 2. Jak nagrywam juz przerobiony film(mpg) w nero vision,to znowu film jest konwertowany do vobów,i a piać następne 1,5 godziny z głowy.. :hmm: Jak kupowałam nagrywarke dvd,to myslałam że se oszczędze troche czasu na nagrywaniu a tu lipa :bluzga: Nie widze żadnej różnicy,jak nagrywałam na zwykłe cd jako VCD to tyle samo czasu zajęło mi co teraz przy nagrywaniu jako DVDVIDEO,bo inaczej sie niechce nagrać film :buu: Powiedzcie mi czy ja robie coś źle,a może jest jakiś inny sposób na szybsze nagrywanie??Mam procka AMDSempron2500+.Przeróbka i nagranie filmu zajmuje mi ok 3-4 godz.A czy wogóle trzeba przerabiać avik do mpg?Czy nero nie jest w stanie przerobić avika na voby?? Zapewne nieźle wam tu namieszałam,ale mam nadzieję że mnie zrozumieliście i znajdzie się jakiś łaskawca i pomoże mi,plissssssss :* :piwo: |
Hmm wybrałaś nie odpowiedni dział, pewnie dlatego nic nie znalazłaś. Proponuję zacząć w tym dziale --> TU, a tak z innej beczki 3-4h to całkiem niezły czas ;) ja mam kompa zajętego 16-24h, ale coś za coś, albo jakość albo prędkość. Życzę powodzenia ;)
|
Najprościej byłoby zainwestować ~200zł w odtwarzacz DVD/XviD/DivX i już avików nie trzeba przerabiać...
Jeśli kupno takiego "cacka" odpada, chcesz szybko i łatwo konwertować avi --> vob to polecam DivxToDVD |
przerób sobie filmy programem CUCUSOFT VIDEO CONVERTER podpartym ffdshow'em na format VCD (czyli mpg) - efekt bardzo fajny a potem nagraj te filmy jako pliki (dysk z danymi) na płytke dvd. Jest jedno "ale" - nie bedziesz mógł przeskakiwać pomiedzy scenami itp. - po prostu włączysz i oglądasz. Możesz również z materiału zrobionego Cucusoftem zgrać wszystko na format DVD, zrobić menu i będzie super. Ja osobiście robię to TMPGEnc DVD Author i jest zajefajnie. Od jakości jaką sobie ustawisz w ffdshow'ie :) zależy ile filmów zmieścisz na płytkę dvd. Jednak aby miało to ręce i nogi to góra dwa. Ja tak robiłem 13 posterunki i Kiepskich - przy lux jakości wchodziły mi 4 odcinki na płytkę a przy gorszej - nawet osiem właziło :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:36. |