![]() |
Dziwna sprawa .
moja nagrywarka to: LG(nie śmiać się :P) konkretnie model:HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B. jak do tej pory(4 rok juz chyba :D) nie miałem zadnych problemow z plytami cd, cd-rw przy odczycie/nagrywaniu. no i w czym problem, mialem nagrac kumplowi call of duty 2 podzielone w totalcmd na 6 plikow po 700 mb, zrobilem to
pliki maja takie sumy kontrolne: dev-cod2.001 - 734 003 200 dev-cod2.002 - 734 003 200 dev-cod2.003 - 734 003 200 dev-cod2.004 - 734 003 200 dev-cod2.005 - 734 003 200 dev-cod2.006 - 121 491 456 plik crc wyglada tak: filename=dev-cod2.iso size=3791507456 crc32=BE490C6E . pliki scalaja sie bez problemu gdy sa na dysku. nastepnie wypalilem wszystkie czesci, wszystkie 6 bez zadnych problemow z buforem czy czym kolwiek. otwieram pierwsza i... nie mzoe jej odczytac, podlgad listerem - widac. mysle ok cos poszlo nie tak. no to jeszcze raz.. to samo. mysle zrobie inaczej, spakowalem zipem co zmienilo poczatek pliku(a tu wlasnie szukalem bledu bo gdy probowalem zrzucac plyte alkoholem to sektory od 400 do kotregos tam byly nie do odczytu mimo ze widzial to lister :| ), nagralem to na plyte, zero bledow, odczyt - to samo nie moze odczytac, pod oknami wywala jakas błędną funkcje ms-dos(bez zadnych konkretow) przez caly czas, a w totalcmd sam blad odczytu. mysle"chamstwo do @#$" i jade dalej, podzielilem plik na dokładnie 504 czesci(po 1.44mb) spakowalem to zipem, nagralem..... DZIAŁA !!! CZY KTOŚ POTRAFI MI POWIEDZIEĆ O CO TU CHODZI ? :| bo nie wierze zebym wypalił 5 płyt i nagle ta 6 by zadzialala.....( nie podałem tu wszystkich prób bo było by bez sensu pisania-nagralem pare razy to samo bo nie wiedzialem ocb...) pozdrawiam i licze na rozwiniecie tematu ;] - weqs |
nikt nie wie o co chodzi ? czy moze pytanie jest tak banalne ? :D uswiadomcie mnie prosze :D
|
Cytat:
Niech kolega kupi oryginał ! |
spoko .... super odpowiedź wyjątkowe rozwinięcie tematu ! to ze nie orginał to wiem, ale co to ma do rzeczy ? jak dziele plik a on takie rzeczy odwala ? :| zreszta nvrmidn oczekiwałem czegos wiecej.....
|
Jeżeli na dysku działało - to wina może być nagrywarki lub nośników :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |