Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z nagrywaniem obrazów płyt w formacie .MDS i .MDF (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagrywaniem-obrazow-plyt-formacie-mds-mdf-59326/)

Maciej 04.12.2005 15:38

Cytat:

Napisany przez scooti_pol
Pojawia sie komunikat "plik nie jest dostępny"

czyli obrazy są uszkodzone :)
jeszcze sprawdż czy można je edytować w UltraIso.

scooti_pol 04.12.2005 15:01

Pojawia sie komunikat "plik nie jest dostępny"

Maciej 04.12.2005 14:42

zamontuj te obrazy do wirtualnego napędu i sprawdż czy działają.

scooti_pol 04.12.2005 14:17

I masz racje ze nie wierzysz, blad techniczny, sa to 4 cd tzn. 4 pliki .mds i 4 pliki .mdf, tak jak mowilem wypalilem na probe obraz pierwszej plyty w alkoholu ale wogole tej plyty nie moge uruchomic, zabiezpieczenie juz znam i zostal wybrany odpowiedni profil.

yahol 04.12.2005 00:01

Kurcze! Napisz jaka to gra!
Nie wierze w gre na 4DVD! NIE WIERZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jezeli wymuszasz CD na DVD, sprawa jest jasna, choc trudna do uwierzenia.
Jezeli to naprawde DVD, po nazwie zorientuje sie co jest grane.

joujoujou 03.12.2005 19:09

Odczytasz nfo nawet notatnikiem. :)

scooti_pol 03.12.2005 18:58

Zrobilem tak jak mowiliscie, plyta sie wypalila bez problemow tylko ze teraz moj naped wogole jej nie widzi, wszystko sie przywiesza itp. Mam tez problem z odczytaniem pliku .nfo o ktorym byla mowa "plik moze byc uszkodzony lub ma nierozpozawalna wersje", taki komunikat sie pojawia. Nie wiem wiec jaki profil wybrac moze tu jest problem.

yahol 03.12.2005 17:24

Cytat:

. Sa to obrazy czterech plyt DVD pewnej gry,

Jestes pewien tego 4xDVD????
Instalujesz Alcohol 120%
Dajesz "kreator nagrywania"
Wskazujesz obraz (plik *.mds)
Sprawdzasz pojemnosc obrazu - czy jest DVD?
Dajesz "wypal" :)
Czekasz.
Ew. sprawdzasz bledy np. DVD Inspektorem.
(jak na zielono - ciszysz sie)
(jak czerwono - palisz ponownie - wolniej, albo na lepszych plytach).

loki7777 03.12.2005 16:43

no coz mowi sie trudno, ale jak palic to w nim:)

Maciej 03.12.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez loki7777
co to za gra na 4 dvd?szukaj katalogu na dvd i tam bedzie plik .nfo, poznasz zabezpieczenie dvd, potem sciagasz alcohola 120% i jesli jest mozliwosc, to wybierasz odpowiedni profil i wypalasz

Alcohol 120% nie ma możliwości wyboru profilów jeśli chodzi o płyty DVD.

loki7777 03.12.2005 16:38

co to za gra na 4 dvd?szukaj katalogu na dvd i tam bedzie plik .nfo, poznasz zabezpieczenie dvd, potem sciagasz alcohola 120% i jesli jest mozliwosc, to wybierasz odpowiedni profil i wypalasz

Maciej 03.12.2005 16:37

Cytat:

Dokladnie, nie wiem jak wypalac plytki z plikow w tym formacie stad te bledy, a na nich podobno czlowiek sie uczy. Sa to obrazy czterech plyt DVD pewnej gry, mam je nadal wiec jesli mozna byloby prosic o poprowadzenie mnie przez proces ich nagrania tak, zeby wszystko bylo ok, jakim programem itp byloby super

programem ...Alcohol 120%.

scooti_pol 03.12.2005 16:31

Dokladnie, nie wiem jak wypalac plytki z plikow w tym formacie stad te bledy, a na nich podobno czlowiek sie uczy. Sa to obrazy czterech plyt DVD pewnej gry, mam je nadal wiec jesli mozna byloby prosic o poprowadzenie mnie przez proces ich nagrania tak, zeby wszystko bylo ok, jakim programem itp byloby super

yahol 02.12.2005 11:30

1. To sa pliki z Alcohola i nim nalezy wypalic obrazy.
2. Bez "segregowania" - to podpada pod rasizm i uprzedzenia :)
3. Pewnie gra wymaga "cukierka" ( o slodyczach, istnieje zakaz pisania na forum :) )
4. Poszukaj cukierka na plycie (nr. 1 lub 4)
Enjoi :)

nimal 01.12.2005 23:18

no i czemu sie dziwisz? pliki mds/mdf przenosza informacje dodatkowe o strukturze plyty - subkanaly, przypisanie plikow do clustrow, uszkodzone sektory itd itd
otworzyles w isobusterze (po jaka cholere?) i zniszczyles tym samym ta informacje
wiec gra wie ze plyta nie jest orginalna - bo brakuje na niej infa jakie zniszczyles isobusterem
i nie chodzi

a teraz napisz czy to obraz dvd ze "segregowales" go, czy po prostu nie wiedzieales jak wypalic mds/mfd i dlatego go zmieniales - cos wymyslimy ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:35.