Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   swim magic 3.6 jak działa???? (https://forum.cdrinfo.pl/f106/swim-magic-3-6-jak-dziala-59362/)

Meffiusz 02.12.2005 21:02

swim magic 3.6 jak działa????

Kupiłem sobie konsole nie przerobioną i od pewnego czasu zastanawiam się nad kupieniem swim magic 3.6 . I chciałem się zapytać co powinno być w komplecie tych płytek i w jaki sposób dziła, i czy na wszystkich modelach?? prosze o odpowiedź

Berion 02.12.2005 21:36

Cytat:

Napisany przez Meffiusz
Kupiłem sobie konsole nie przerobioną i od pewnego czasu zastanawiam się nad kupieniem swim magic 3.6 . I chciałem się zapytać co powinno być w komplecie tych płytek i w jaki sposób dziła, i czy na wszystkich modelach?? prosze o odpowiedź

Pojęcia nie mam. Na pewno dwie płyty CD i DVD (jedna dla kopii na CD, druga dla DVD).

Sprawa druga:
Do "dużych" modeli (czyli V1-10) potrzebujesz SlimTool/Card do wyciągania tacki "na żywca".
Do "małych" (czyli V11-14) Magic Switch, SwapKlap (nie pamietam nazwy) etc... zależy do, którego modelu (blokady czujników).

Hmm... z częścią gier są problemy i trzeba patch-ować obraz.
Na Swapie nie odpalisz gier z PSXa (tzn. można, ale trzeba się niźle nagimnastykować).

Piotrek1985 02.12.2005 23:58

Cytat:

Napisany przez Meffiusz

Jeśli pytasz bo zastanawiasz się czy to kupić to ja na twoim miejscu nie wydawał bym ani złotówki na ten crap. Niedość , że za każdym razem trzeba "żąglować" cedekami to jeszce nie jest to dobre dla konsoli. Najlepiej przerobić i mieć to z głowy...

fire_fighter999 03.12.2005 15:31

Cytat:

Napisany przez Piotrek1985
Jeśli pytasz bo zastanawiasz się czy to kupić to ja na twoim miejscu nie wydawał bym ani złotówki na ten crap. Niedość , że za każdym razem trzeba "żąglować" cedekami to jeszce nie jest to dobre dla konsoli. Najlepiej przerobić i mieć to z głowy...

dokładnie kupujesz Rippera ewentualnie importujesz z zagranicy DMS'a jakieś FIX'y jeśli są potrzebne i gotowe...
lepiej zapłacić ciut więcej i mieć pewność że będzie działać a Swap to jeszcze patchowanie gier nie wszystkich no ale... ;)

loki7777 03.12.2005 15:34

i jeszcze sprzedadza ci swapa nie do tego modelu konsoli co masz, w kazdym razie mi tak ktos sprzedal, a potem byl problem z odzyskaniem kasy, teraz mam rippera 3.2 i czekam az mi go kumpel zamontuje, moze sie doczekam w koncu;)

cyrust 17.01.2006 14:08

zakupując SM 3.6 dostajesz płyte startową DVD, CD i plastiki w zależności czy masz dużą czy małą konsolę
to jest cały zestaw SM :cool:

FatAlbert 17.01.2006 15:27

według mnie swap magic to zał nazwa powinno być swap shit albo shit magic

cyrust 18.01.2006 07:57

moim zdanie by nie tracić gwarancji a grać nie drogo jest to dobre rozwiązanie :jeep:

cyrust 19.01.2006 14:35

słyszałem od gościa ktory zajmuje sie przerabianiem konsol że płyta Swap Magic ma nagrane części różnych gier. Nie wiem o co konkretnie mu chodzilo ale może po części jest to prawda.

Berion 19.01.2006 15:12

Cytat:

Napisany przez cyrust
słyszałem od gościa ktory zajmuje sie przerabianiem konsol że płyta Swap Magic ma nagrane części różnych gier. Nie wiem o co konkretnie mu chodzilo ale może po części jest to prawda.

^_^

Że jak? Moze chodziło mu o patche...

cyrust 19.01.2006 15:46

nie mam pojęcia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27.