![]() |
Cytat:
Zawsze ma. Jak mi raz odchudził windowsa do do dziś pamiętam. Został sam ram.:D |
^_^ Lite ty to zawsze masz dobre pomysly...
|
Lol! ^^
|
Pozwole sobie odkopać temat ;)
Ostatnio odezwałem się do koleżanki na GG, bo miała jakieś dziwne opisy. Napisała mi, że ktoś jej grozi SMSami i dzwoni mówiąc, że na przystanku zostanie pobita. Podobno robiła to jakaś dziewczyna. Chciałem pomóc koleżance to pobrałem od niej numer telefonu ofiary, zastrzegłem sobie numer telefonu i dzwonie. Rozmowa przebiegła mniej więcej tak : Cytat:
|
ja mialam rok temu grozby,ale wiedzialam od kogo(domyslilam sie)
pogadalam z ta osoba i grozby sie skonczyly ale za to moj nr tel byl podawany na czatach i jacys zboczency do mnie dzwonili w nocy (zmienilam numer i mam problem z glowy) |
narazie bym odpuscil jesli z nim porozmawiales lub tez "porozmawiales" ale jesli sytuacja sie powtorzy czy to w stosunku do twojej siostry czy kogos innego to wtedy bym pogadal
|
Cytat:
Groźby sa karalne. Ja juz wiem kto to jest. Moja siostra nie. Ale krotka rozmowa wystarczyla. Koles sam podał swoje dane (niby to pomylka ;) ). Wiem kto pogadałem. od tamtej pory cisza. Powiedzialem ze jezeli jeszcze ktos zadzwoni, nie wazne ze nie on ale sprawa trafia na policje. Koles ma 15 lat i ojca ktory mu wpier**** jak sie dowie o sprawie (przemoc w rodzinie ???) i pozbawi fona. Zobaczymy. Ale profilaktycznie chyba przejde sie porozmawiac z jego rodzicami. Postrasze ze to grozby karalne to co w SMS bylo i w rozmowach telefonicznych. Mysle ze wystarczy. Na wszelki zmieni sie siostrze numer. |
bez pomocy policji mozna sprawe zalatwic szybko, latwo i dla ciebie przyjemnie bo z druga strone zapewne przyjemnie nie jest - ale jest to dzialanie krotkotrwale i moze cie spotkac odwet i tak do usranej smierci z obu stron
|
tez kiedys mialem taki problem, ale wiedzialem kto mi grozi wiec rozwiazalem szybko problem bez udzialu policji:)
|
Cytat:
policja w takim przypadku przekazuje sprawę prokuraturze a ta działa. edit: i prokuratura wtedy zleca działania policji. |
jaki ten swiat jest denny.... Dziś dowiedziałem sie ze ktos dzwoni z podobnymi probelmami do mojej siostry. ?Bedzie na 100% na policji niech tylko sobie pogadam z gosciem. Jak sie nie uspokoi to wiadomo....
|
Cytat:
|
telefon na karte to moga wysledzic ale nie powiedza ci kto jest jego wlascicielem :)
|
Cytat:
Kazdy telefon musi sie logowac do nadajnikow (BTS-ow jesli dobrze pamietam), wiec jesli sprawa trafi do organow scigania to nie bedzie problemu z zlokalizowaniem takiej osoby. W dzisiejszym swiecie nikt nie jest anonimowy. |
miałem taki przypadek - byłem w czasie ferii w górach i miejscowy bogacz, z rodziny od pokoleń cierpiącej na choroby psychiczne, wytarmosił i kopnął mojego siostrzeńca za to, że się bawił na jego nieogrodzonym i nieoznaczonym terenie. poszedłem wyjaśnić sprawę i gość zaczął mi grozić, wymachiwać mi koło głowy metalową łopatą do śniegu a na koniec zaczął szczuć na mnie psa.
zadzwoniłem na policję, przyjechali, okazało się, że koledzy gościa i chcieli sprawę uciszyć. nie odpuściłem, poszedłem rano na komisariat i zgłosiłem groźby karalne - musieli przez to sprawę przekazać do prokuratury. gościa ciągali przez pół roku, oczywiście nałgał, że było inaczej i sprawę zamknięto. dzieciaki (siostrzeniec i córka) zeznawały w Warszawie. popełniłem ogromny błąd - miałem kamerę i mogłem poprosić kogoś aby moją wizytę na podwórku gościa filmował z daleka. dostał by zawiasy jak w banku. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |