![]() |
Nie moge połączyć pliku!
Witam!
Mam obraz płyty podzielony rarem i jak chcę go połączyć to wyskakuje mi na koncu łączenia komunikat za mało miejsca na dysku (chociaż jest) i system plikó NTFS obsłughuje pliki większe niż 4 gb czy cuś! Ja mam Fat 32 ale wcześniej rozpakowywałem już takiej wielkości pliki i je łączyłem więc nie rozumiem zdziebka. Dzięki z górca! |
już prawie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie
system FAT32 obsługuje pliki do 4 GB a skoro masz FAT32 a plik końcowy jest większy od 4GB to nie wypakujesz go musisz zmienić system plików na NTFS a zrobić to możesz za pomocą takiej komendy convert x: /fs:ntfs gdzie x to litera dysku |
Ale jak to zrobić w dosie??? Bo komendy mi zapodajesz, nie zrozum mnie źle dzięki za pomoc, ale czy to jest bezpieczne nie strace plików?
|
Cytat:
klikasz Start ==>Uruchom tu wpisujesz komende i klikasz OK a co do bezpieczeństwa to nie masz co obawiać się a jezeli chcesz więcej dowiedzieć się to wpisz w google konwersja Fat32 na NTFS |
ale mam problem bo nie mam podzielonego dysku na partycje i on mie pyta czy ma wymusić dezinstalacje? Mam dać tak?
Czy to mi wykasuje wszystko? |
@miras19 zrób tak ściagasz PartitionMagica8 jest tam ładny creator, który dosłownie w chwile zrobi ci gotową partycje w ntfs.
Bez tej partycji nic nie zdziałasz! Chyba, że pujdziesz z dyskiem do kumpla i tam juz on bedzie wiedział, na twoje wymiękanie jak to zrobić ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20. |