![]() |
Problemy z nagraniem plyty z obrazu nrg
Obraz nrg z programem po zgraniu przez Alcohol 120% na cd-r nie generuje zadnych plikow. Plyta jest niby nagrana (648 MB) ale wyglada jak pusta. Czasami pojawia sie komunikat, ze format nie obslugiwany. Jeszcze wieksze problemy mialem probojac nagrac plyte z tego obrazu za pomoca Nero, ktory domagal sie ustawienia rozmiaru blokow.
Moze ktos wie co z tym mozna zrobic? (sciagnalem ten obraz z dwoch niezaleznych zrodel i z obydwoma jest ten sam problem). Pomocy!!! |
1. ForceASPI zainstalowane ?
2. DMA właczone ? 3. Najnowsza wersja nero ? z seri 6 czy 7 ? 4. Najnowsza wersja Alcoholu 120% ? 5. Frimware nagrywarki zaktualizowane do najnowszej wersji ? 6. Na jakich płytach nagrywałeś ten obraz ? 7. Spróbowałes nagrywać na Verbatim ? 8. Czym zasysałeś ten obraz ? 9. Sumy kontrolne obrazu się zgadzają ? 10. Jaka nagrywarka ? 11. Jaki system operacyjny ? |
zamontuj obraz do wirtualnego napędu i sprawdż.
|
Cytat:
PS. Zapraszam do przyklejonego topicu |
@piterniel
nie jest ich tak dużo tylko 11 ;) |
1- Force ASPI nie instalowałem
2- Nie wiem co to jest DMA 3- Wersja nero 6.6.0.14 (nagrałem na niej cała masę obrazów- głównie ISO) 4- alcohol 120% 1.9.5 5- frimware nagrywarki nieaktualizowany 6- TDK cd-r, EMTEC cd-rw 8- eMule 9- nie wiem jak sprawdza sie sumy kontrolne 10- LG SM GSA-4163 DL 11- XP SP2 |
Po zamotowaniu obrazu w wirtualnym napędzie podczas próby otwarcia pojawia się komunikat: "System windows nie może czytać z tego typu dysku. Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem windows."
Ten sam komunikat pojawia się podczas próby startu niby nagranej płyty z tego obrazu. Inne obrazy sa widoczne. |
Innymi słowy, będziesz miał troche roboty. Jak mówiłem przyklejony topic (patrz podpis) i wyszukiwarka. Teraz Ci wszystkiego nie opisze bo jestem śpiący. Może jutro - o ile mnie ktoś nie uprzedzi ;p
|
Sprawdziłem DMA - właczone
|
Cytat:
|
OK, ściagam i instaluję Ultra Iso
|
Gdzieś obiło mi się o oczy, że sa takie zabezpieczenia, które uszkadzja pliki na płycie po nagraniu z obrazu. W moim przypadku chodzi o Heroes 5. Co o tym sadzicie?
|
Cytat:
*.nrg to obraz plyty zrobiony w Nero!!! Po prostu daj w Nero nagraj plik obrazu i nagraj. Jak cieli neronem, to plyta jest odbezpieczona. Nie kombinuj z Alcoholem. Albo plik jest zwalony (najbardziej prawdopodobne) |
Cytat:
|
To, że nrg to obraz z nerona, to jasne. Zaczynałem od prób nagrania go w 2 wersjach nero. Nagrywał sie z wiekszymi problemami niż w Alcoholu. Skutek ten sam. Nie chchce mi się wierzyć, ze jest zwalony, bo sciagnałem go raz jako obraz nrg, a raz jako archiwum. Z obydwoma ten sam problem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:23. |