Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Napisy z kamery miniDV (https://forum.cdrinfo.pl/f13/napisy-kamery-minidv-59474/)

kelob 05.12.2005 23:48

Napisy z kamery miniDV

Jak przenieść napisy (dzień,miesiąc,rok itp.)z taśmy na twardy dysk?Czy jest na to jakiś nazwę to bezpośredni sposób,bo jak tworzyć je samemu i wstawiać to już wiem.

Reetou 06.12.2005 01:52

Zainteresuj się programami typu DVSubMaker, DVdata, DVsubtitles - nie korzystałem, ale do tego służą ;)

czechoj 06.12.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez kelob
Jak przenieść napisy (dzień,miesiąc,rok itp.)z taśmy na twardy dysk?Czy jest na to jakiś nazwę to bezpośredni sposób,bo jak tworzyć je samemu i wstawiać to już wiem.

napisy te przenoszą się wraz ze strumienim danych nlezy je wyekstrahować np za pomocą narzędzi podanych przez Reetou. Osobiście polecam DVtime.

kelob 07.12.2005 00:29

znalazlem tylko DVSubMaker i DVtime ktorego uruchamia sie chyba wDOS-ie wiec dla mnie "czarna magia" jesli juz to kiedys robiles to prosze podaj mi jak dla *****a krok po kroku co i jak .Jesli wiesz jak zgrywac napisy z kamery w DVSubMaker toprosze o to samo bo pogubilem sie w jego funkcjach.Nie wiem co mam robic.

czechoj 07.12.2005 09:05

DVtime działa w windzie. Ale najpierw ściągasz materiał z kamery a następnie przepuszczasz przez DVtime.

kelob 07.12.2005 18:00

17:45:56

Jestem zupelnie zielony ,dopiero zaczynam bawic sie w edycje wideo to co napisales nic mi nie mowi .Nie rozumiem,i nie wiem nawet czy znalazlem wlasciwy program jesli masz troche czasu to prosze podaj mi linkgdzie moge znalesc DVtime i b.prosze napisz mi punkt po punkcie co mam zrobic z materialem z kamery jak skonfigurowac program?Nie wiem czy znalazlem wlasciwy program wiec prosze o link do tego programu.

czechoj 07.12.2005 22:43

DVtime najlepiej poszukać na sieciach p2p. Instalujesz i ładujesz plik avi, który pobierzesz z kamery. W opcjach ustalasz czy ma być data, czas (razem lub osobno) i uruchamiasz ekstrakcję. Program jest intuicyjnyi na pewno dasz sobie rade. Pozdrawiam.

kelob 08.12.2005 01:19

Cytat:

Napisany przez czechoj
DVtime najlepiej poszukać na sieciach p2p. Instalujesz i ładujesz plik avi, który pobierzesz z kamery. W opcjach ustalasz czy ma być data, czas (razem lub osobno) i uruchamiasz ekstrakcję. Program jest intuicyjnyi na pewno dasz sobie rade. Pozdrawiam.

Przed chwileczka skonczylem zabawe z DVSubMaker i udalo sie!Musze jeszcze to dopracowac ale jest OK.Szukalem DVtime na p2p tam gdzie moglem wejsc bez rejestracji i nic nie znalazlem wiec jesli wiesz gdzie ,to prosze napisz.Jesli wiesz jak i czy mozna zamienic pliki .ssa,.sub na Bitmap to blagam odezwij sie jeszcze raz.dzieki - kelob

kelob 12.12.2005 12:54

to ju chyba wszystko-dzieki wszystkim!

znalazlem wszystkie programy.wszystko jest OK. napisy z kamerki sa piekne DZIĘKI

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:35.