![]() |
1653S LO - Problem z nagrywaniem
Problem polega na tym, iż nagrywana płyta bez problemów przechodzi symulację nagrywania a później teoretycznie bez problemów się nagrywa. Po skończonym nagrywaniu zawsze zaznaczam opcje " weryfikacje danych " no i zawsze wyskakuje komunikat że zawartość na dysku jest inna niż na płycie przez co płyta jest po prostu uszkodzona. Nie idzie z niej przegrać np. wszystkich plików mp3 czy też filmu do końca bo w trakcie wyskakuje komunikat błąd odczytu :( Spotkał się ktoś z Was z takim problemem ?
|
no to standart ;)
1. Na jakich płytkach nagrywasz ? 2. Próbowałeś na Verbatim ? 3. Frimware zaktualizowane ? Pytania o DMA i system se odpuszcze :P |
To chyba wina nowego biosu - teraz wgrałem starszy - ten co miałem kiedyś i będę wiedział czy wszystko jest OK. Kilka płyt juz zmarnowałem i dlatego zaczałem szukać informacji w internecie, dzięki czemu tutaj trafiłem.
|
Cytat:
Co mam zrobić ? Wcześniej bez problemów wypalała mi na tanich cdkach. |
Spróbój nagrać na Verbatim jak na Verbatimach dalej będzie ten sam problem to pomyślimy co dalej ;)
|
Cytat:
|
Ok byłem kupić płyte verbatima i niestety nadal to samo :( ale jestem zły :( na ok 90% wyskoczył blędny odczyt sektoru ble ble bleee. Na płytach cd działa bez problemu. Co mogę zrobić ? Poradźcie coś proszę.
|
Czyli wykluczamy wine nośnika :(
Zaktualizój frimware jak to nie pomoże to sprawdź taśmy sygnałowe, jeżeli masz 100% pewności ze taśmy są ok to jak nagrywarka na gwarancji to wiadomo do servisu idź czym prędzej :( |
Wina byla po stronie danych ktore nagrywalem ! Nie bede ukrywal ze masakrycznie dlugo mi to zajelo... Dziwi mnie to i to bardzo ale z tego wynika ze kilka tysiecy mp3 bylo uszkodzonych i przez to kazda plyta nagrywala sie niby OK a przy weryfikacji wyskakiwal blad i nie szlo tych plikow na kompa zrzucic. :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |