Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problem z zagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-zagrywarka-59528/)

andrewImelon 07.12.2005 10:01

problem z zagrywarka

Jakis czas temu kupilem nagrywarke GIGABYTE GO-R5232A dzialala dobrze.Ale teraz gdzy wkladam plytke obojetnie jaka dioda 5-6 razy mrugnie i nagrywarka nie czyta plyt,gdy otwieram ja zeby zobaczyc zawartosc plyty nic nie ma,tak jak by nie bylo w niej plytki podczas nagrywania tez nie widzi czystej plyty zadnych plyt nie widzi nie chce czytac co to moze byc czy to juz koniec nagrywarki po2 miesiacach?

Yarozelsky 07.12.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez andrewImelon
Jakis czas temu kupilem nagrywarke GIGABYTE GO-R5232A dzialala dobrze.Ale teraz gdzy wkladam plytke obojetnie jaka dioda 5-6 razy mrugnie i nagrywarka nie czyta plyt,gdy otwieram ja zeby zobaczyc zawartosc plyty nic nie ma,tak jak by nie bylo w niej plytki podczas nagrywania tez nie widzi czystej plyty zadnych plyt nie widzi nie chce czytac co to moze byc czy to juz koniec nagrywarki po2 miesiacach?

Wgrac najnowszy bios jesli takowy jestm jesli to niepomoze to bym na serwis oddał jesli na gwarancji.

Maciej 07.12.2005 11:05

oddaj do serwisu, możesz sprawdzić ją jeszcze na innym komputerze dla pewności.

andrewImelon 07.12.2005 13:42

najdziwniejsze jest to ze moge otworzyc nagrywarke nazywa sie Stacja Dyskow CD-RW(G) jak jest w niej plytka,plytki nie widzi a moge robic tam nowe foldery zapisywac co chce tak jak by to byl twardziel o co tu biega?

andrewImelon 07.12.2005 14:11

sorki chlopaki ale sam ja rozebralem i ku mojemu zdziwieniu znalazlem w srodku kapsel do gry Pokemony ktory idealnie paspwali zaslanial laser mam synka 15 miesiecznego i juz wiem z kad on tam sie znalaz nagrywarka smiga jak lalka jeszcze raz sorki i pozdrawiam

Maciej 07.12.2005 14:29

Cytat:

sorki chlopaki ale sam ja rozebralem i ku mojemu zdziwieniu znalazlem w srodku kapsel do gry Pokemony ktory idealnie paspwali zaslanial laser mam synka 15 miesiecznego i juz wiem z kad on tam sie znalaz nagrywarka smiga jak lalka jeszcze raz sorki i pozdrawiam

hehe...:)

czechoj 07.12.2005 17:48

Cytat:

dobrze, że to nie kapsel od piwa bo musiałbyś..... zabrać się za synka :>

joujoujou 07.12.2005 19:55

Cytat:

[...] znalazlem w srodku kapsel do gry Pokemony [...]

Dzieci... ^_^

Ostatnio koleżanka mi zameldowała, że jej tuner satelitarny grzechocze, gdy się nim potrząśnie. Znalazłem w środku kilkanaście monet różnych nominałów, co najciekawsze, tuner działał i działa bez szwanku, mimo że monety turlały się po obwodach drukowanych. :D

czechoj 07.12.2005 22:45

może płytka drukowana zalana była woskiem :>

joujoujou 07.12.2005 23:47

Właśnie nie, nawet nie lakierowana, gołe ścieżki na wierzchu i nic zero zwarcia! :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.