Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   The Suffering Ties That Bind problem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/suffering-ties-bind-problem-59533/)

DejaVu 13.12.2009 08:43

Pewnie jakiś bug w grze jak ugrzązł w obiekcie ??? spróbuj poszukać jakiś patchy-a jak już masz porysowaną płytkę to warto zrobić kopię bezpieczeństwa/obraz.Gra ma chyba StarForce v3 ale warto się upewnić.
Możesz też zobaczyć jak to będzie chodzić z mini image lub cukierkiem.:taktak:
Grę masz na cd czy dvd?Pozdrawiam.

Sunna 12.12.2009 21:44

A cracka wgrales ?

bossek 12.12.2009 19:36

Witam.Mam problem,chodzi o to ze gdy pod koniec 1 poziomu miles mowi ze otworzy kraty,ale gdy tylko dobiegnie do schodow,staje w miejscu,gdy skoczylem na skrzynke zobaczylem ze ugrzazl w schodkach o co chodzi??.ps gre odinstalowywalem kilka razy i nic ten sam efekt.Czy to chodzi o płytę??.mam tam 2 ryski ...........
pomozcie!!

nixe_84 29.01.2006 13:12

Putrid666 wiemy ze chciałeś dobrze niestety ja też juz tak próbowałam jak napisałeś i nici z tego więc jak narazie dłuugo i cierpliwie czekam na inne metody ;)
buziaczki :*

FatAlbert 12.01.2006 17:27

1. Burn with Alcohol 120, at 4x speed, use securom NEW profile.Make sure RAW DAO is selected.(DO NOT USE SECUROM NEW 4/5, MAKE SURE RMPS IS OFF)
2. When asked, select "Keep TOC as on source cd,write until end of image file"
3. Install, when asked use CDKey: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ciekwaość to nie jest pierwszy stopień do piekła. instrukcja do nagrania sufferinga ale nie sprawdzona i raczej nie działa *.nfo ze sklepu gr mirror

Putrid666 03.01.2006 23:10

no i jakby ktoś powiedział jak rozwalić to coś co wyłazi z ziemi po helikopterze, będe zobowiązany...

lukasss 03.01.2006 23:08

Cytat:

Napisany przez Putrid666
koleś(lukasss) jeżeli odpięcie wtyczek z zasilania od cdromów jest dla ciebie zabawą i knifem typu "za dużo roboty" to kupuj oryginały i nie bedziesz sie martwił o starforce'a

No pewnie ze kupuje, sorry ale wole wydac kilka zlotych niz gimnastykowac sie z tym debinym zabezpieczeniem ;)

Putrid666 03.01.2006 23:02

widziałem posty, że niektóre osoby nie potrafiły w ogóle tej gry uruchomić i napisałem co wiem, może komuś się przyda, co do emulacji to chyba faktycznie nie trzeba ale podobno na różnych konfiguracjach sprzętowych różnie się odpala, vide nowy Prince of Persia, a tak nawiasem mówiąc koleś(lukasss) jeżeli odpięcie wtyczek z zasilania od cdromów jest dla ciebie zabawą i knifem typu "za dużo roboty" to kupuj oryginały i nie bedziesz sie martwił o starforce'a

Ghost_mode 02.01.2006 20:57

Cytat:

Napisany przez lukasss
Taaaa, i co ty ciekawego nie powiesz ? Sztuka jest by te wszystkie gry zabezpieczone SF w koncu dzialaly bez odpinania, cudowania i kombinowania z napedami, oraz softem. Ale tego sie chyba nie doczekamy, dla mnie osobiscie to za duzo roboty, bawic sie z tym wszystkim.

Sposob ktory podales, to staroc i nic nowego nie odkryles ;)

Kolega chciał dobrze :piwo: tylko nie do końca wyszło ;)
Co do emulacji Daemona to żadnych nie potrzeba włączać do StarForce.

@lukasss
doczekamy się bo już przetestowana jest metoda wypalania najnowszego SF na CD :D Artykuł prawie gotowy ale oprócz metod kopiowania chciałem dodać coś z teorii na czym polega to zabezpieczenie, cierpliwości... :cool:

lukasss 02.01.2006 20:02

Cytat:

Napisany przez Putrid666
Siemanko
Wszystko czego trzeba to nowy daemon 4.00 i odłączenie cdromów. Odłączasz cdromy, instalujesz grę normalnie z obrazów przez nowego Daemona. Wcześniej w emulation w daemonie trzeba (chyba) zaznaczyć safedisc i securom. W tracie instalacji daemon może się spluć, że któraś płyta coś tam ale dajesz ignoruj i idzie dalej. Po zainstalowaniu montujesz cd1 i grasz. Wszystko...
aaa, mam wersję z torrenta 3 płytową- The Suffering - Ties that Bind [3CDs][English][www.pctorrent.com]. I u mnie to wszystko działa bez problemu, bez stosowania mini obrazów, czy innych cudów...
Poza tym może to jest istotne, trzeba włączyć emulacje(wszystkie) w daemonie i grać z mds-a z cd1

Taaaa, i co ty ciekawego nie powiesz ? Sztuka jest by te wszystkie gry zabezpieczone SF w koncu dzialaly bez odpinania, cudowania i kombinowania z napedami, oraz softem. Ale tego sie chyba nie doczekamy, dla mnie osobiscie to za duzo roboty, bawic sie z tym wszystkim.

Sposob ktory podales, to staroc i nic nowego nie odkryles ;)

Putrid666 02.01.2006 19:41

Siemanko
Wszystko czego trzeba to nowy daemon 4.00 i odłączenie cdromów. Odłączasz cdromy, instalujesz grę normalnie z obrazów przez nowego Daemona. Wcześniej w emulation w daemonie trzeba (chyba) zaznaczyć safedisc i securom. W tracie instalacji daemon może się spluć, że któraś płyta coś tam ale dajesz ignoruj i idzie dalej. Po zainstalowaniu montujesz cd1 i grasz. Wszystko...
aaa, mam wersję z torrenta 3 płytową- The Suffering - Ties that Bind [3CDs][English][www.pctorrent.com]. I u mnie to wszystko działa bez problemu, bez stosowania mini obrazów, czy innych cudów...
Poza tym może to jest istotne, trzeba włączyć emulacje(wszystkie) w daemonie i grać z mds-a z cd1

pawel12345 01.01.2006 14:24

właśnie po ręcznym mi też nie działa :( i dlatego tutaj napisałem. POMÓŻCIE NAM!

nixe_84 30.12.2005 21:09

niestety mi nadal nie działa nawet po ręcznym odłączeniu napędów :(

pawel12345 28.12.2005 01:38

te programiki mi jakoś nie bardzo działają :(
ciągle tylko: "wystąpił błąd włóż płytę ... do innego napędu i naciśnij ponów"
i kicha
a przez to disable ATA system musiałem naprawiać (na szczęście nic poważnego)
potrzebuję sposobu na włączene gry bez odpinania napędów i bez SP2 (mam SP1 a SP2 nie mam zamiaru mieć)
ponoć jest grua crackerska MIRROR krtóra znalazła sposób na nagranie tej płytki w alcoholu, ale nie wiem czy to działa :( a cracka żadnego nie znalazłem :(
HELP ME!
ja chcę grać!

pablocoo 27.12.2005 13:11

I jak @nixe_84, udalo Ci sie wkoncu odpalic?
Ostatnio mialem okazje odpalac osobiscie, zainstalowalem, odpalilem, nawet klucza nie chcial...
DT4 z wszystkimi emulacjami wlaczonymi, napedy recznie odlaczone, sterowniki SF od PoP3 (nowsze sa, nie musial tamtych isntalowac) i gra dziala... moze pogram troche...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:17.