![]() |
oddaj do serwisu
|
kasowałem w trybie TOC jaki i pełnym... SuperBlank nie pomógł, pozatym pojawił się jeszcze jeden problem - płyte DVD+RW (EMTEC x4) popsuło tzn. nie mogę jej skasować do końca i wyświetla błąd (coś z ogniskowaniem - a Alcoholu, natomiast jak wypalałem w DVDShrink - wyświetliło błąd ASPI). na płycie DVD+RW mogę wypalić dane tylko do 3,8GB potem krzaczy się. W nero nie może zamknąć sesji powyżej 3,8GB.
pzdr |
a spróbuj jeszcze programem ...SuperBlank.
kasujesz tylko tablice TOC? , czy cały nośnik? |
LG 4163B i płyty CD-RW - nie kasuje
Witam
Problem pojawił się od niedawna, na początku nie było z tym problemów, a mianowicie LG 4163B nie kasuje krążków CD-RW (Akos, Mediasonic, Mediastore), Kasowałem w CDClone, Nero, Alcohol... tzn. proces uruchamia się normalnie i po zakończeniu kasowania na krążku dalej są dane... :wow: Na początku myślałem że może płyty są zwalone, ale mam drugą nagrywarkę BTC 5232 IM, i ona bez problemu sobie radzi z tymi płytami. Wcześniej miałem soft 104, zmieniłem na 105, ale to nic nie zmieniło. Nagrywarka jest jeszcze na gwarancji i zastanawiam się czy może jej nie wymienić... jeżeli chodzi o płyty DVD+/-R/RW wszystko jest OK, wypala zarówno tanie Mediastory jak i TDK bezbłędnie. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, proszę o odpowiedź... pzdr |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46. |