Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DVD Decrypter (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-decrypter-59622/)

lionnet 09.12.2005 14:24

DVD Decrypter

Bardzo proszę o poradę i pomoc w jaki sposób można przegrac film dvd z twardgo dysku po użyciu DVD Decryptera czy jest to wogóle mozliwe czy trzeba użyc jakiegoś innego programu. Ewentualnie jakiego użyc najlepiej.
Jako pierwszego użylem DVD Shrink ale nie było możliwe przegrać filmu.

Z góry dziekuje za info.

ed hunter 09.12.2005 14:26

Cytat:

Napisany przez lionnet
Bardzo proszę o poradę i pomoc w jaki sposób można przegrac film dvd z twardgo dysku po użyciu DVD Decryptera czy jest to wogóle mozliwe czy trzeba użyc jakiegoś innego programu. Ewentualnie jakiego użyc najlepiej.

Z góry dziekuje za info.

jeśli to nie obraz tylko pliki to nero.

Kris 09.12.2005 14:35

Jeśli film mieści się na 1DVD to proste -> Mode -> ISO read,
następnie, po zrzuceniu na dysk -> Mode -> ISO write...

Jak nie mieści się, to tak samo, tylko bierzesz płytkę DL ;)

Poza tym: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter/

punisher 10.12.2005 09:35

Cytat:

Napisany przez lionnet

Musisz napisać dokładniej jak przegrywałeś DVD decrypterem film na dysk. To pomoże w odpowiedzi na Twoje pytania.

Radek11 10.12.2005 13:49

clone dvd i anydvd potem zaznacz a clonie copiuj dysk zaznacz miejsce gdzie go masz zapisanego i powinno go upakowac do jednej plytki pozdro

lionnet 10.12.2005 17:11

Dvd

Cytat:

Napisany przez marcinez_mp
Musisz napisać dokładniej jak przegrywałeś DVD decrypterem film na dysk. To pomoże w odpowiedzi na Twoje pytania.

Dzięki za informacje. Uzylyłem trybu File kopiujac wszystko na twardziela, teraz juz tej płyty nie mam i dalej stoje w miejscu z przekopiowaniem go na płytę DVD, jedynie pozostaje mi go trzymać na twardzielu ale zajmuje ponad 7 Giga.

ed hunter 10.12.2005 22:40

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez lionnet
Dzięki za informacje. Uzylyłem trybu File kopiujac wszystko na twardziela, teraz juz tej płyty nie mam i dalej stoje w miejscu z przekopiowaniem go na płytę DVD, jedynie pozostaje mi go trzymać na twardzielu ale zajmuje ponad 7 Giga.

Odpal DVD Shrink/Open Files - zaznacz folder, w którym jest film, wywal wszystkie zbędne ścieżki dźwiękowe, a najlepiej zostaw sam film (Re-author), zaznacz tak, aby zrobił obraz i wypalił DVDDecrypterem.

jeszcze tylko tak zaznaczyć, aby jakość dała się wytrzymać.

punisher 12.12.2005 22:06

Krótko, zwięźle i na temat. Postępując w ten sposób nie miałem jeszcze problemów.

lionnet 27.12.2005 22:33

ciąg dalszy z nagrywaniem

Witam !!!

Dzieki za wszystkie porady ale moze to jest proste dla fachowców ale nie dla amatorów takich jak ja.
Teraz wrzucilem płytke DVD aby ją przegrać no i zrobilem jak polecono mi Mode -> ISO read, następnie, po zrzuceniu na dysk -> Mode -> ISO write... ale niestety nie mieści sie na płyte DVD - używalem DVD Decrypter.
W zasadzie to mam tylko dwa programiki ten opisyawany i DVD Shrink, który nie działa na nowych obecnych płytach a inne ściagane z sieci to jakaś lipa wogóle nie moglem odpalić.

Wiec sznowni Koledzy czym najlepiej przegrac płyte DVD na DVD bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam

ed hunter 27.12.2005 22:37

to teraz ten obraz iso zamontuj w wirtualnym napędzie i otwórz shrinkiem jak zwykłą płytę :D

Gentelmen 27.12.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez lionnet
Witam !!!
DVD Shrink, który nie działa na nowych obecnych płytach a inne ściagane z sieci to jakaś lipa wogóle nie moglem odpalić.

Co miałes na myśli mówiąc że niedziała na nowych obecnych płytach???
Jeśli masz już materiał zgrany na dysk za pomocą DVDdecryptera (najlepiej w postaci zwykłych plików) to robisz w Shrinku: open files (wskazujesz folder w którym znajduje się film) po krótiej analizie pokazuje się możliwość "wywalenia" języka lub napisów. Potem już tylko Backup i wskazujesz miejsce gdzie ten film ma zostać zapisany...
Ot cała filozofia.. :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24.