![]() |
przeróbka AVI na DVD-Video (problem z napisami)
Witam! Mam takie pytanie.
Co mam zrobić aby napisy dołączone do filmu avi w pliku txt. odpalały się po przerobieniu formatu filmu na DVD-Video na zwykłym kinie domowym? Jak dotychczas przerabiałem filmy w programie WinAvi ale tylko filmy z dabingiem :) . Nie wiem jak mam wkleić te napisy aby były odtwarzane na zwykłym DVD. HELP!!!! Zgóry dzięki!!!!! |
Tzn. żeby były już włączone? Nie wnikając w strukturę DVD możesz to najprościej zrobić tak:
- wczytaj przerobiony już film do DVD Shrink; - przejdź do trybu reauthor i przenieś film (title) do lewego okna; - wybierz Set default streams i zaznacz Display following subpicture stream; - zrób Backup! |
Chodzi o to że nie wiem jak wkleić te napisy do filmu w formacie AVI tak aby były automatycznie w tym filmie (bez włączania żadnego pliku txt.). Jak to się zrobi to już tylko wystarczy przerobić film w winavi i wypalić w nero.
|
|
Wielkie dzięki!!! Wkońcu zadziałało... niedawno się bawiłem tymi programami ale coś mi nie wychodziło :) Zobaczymy jak będą te napisy na TV wyglądać. Jeszcze raz dzięki! Pozdro!!!!
|
Fajnie. :D
Daj znać jak się oglądało. :mruga: |
Napisy działają tak jak powinny, ale coś z dzwiękiem jest nie tak. Dźwięk leci z dużym opóźnieniem w stosunku do filmu. Jak go zrównać??? Wcześniej było ok dopiero po przerobieniu się zmieniło..... :)
|
Dobra z dźwiękiem też już sobie poradziłem. Sposób:
"Ustaw: Preload - 500 ms Interleaving - 1ms Compression - No compression Conversion - SR - No change, Precision - 16 bit, Stereo, High Quality Potem daj file | save wav i poczekaj ze 20 minut ash zapisze sobie wava Jak skonczy wylacz VDub i wlacz jeszcze raz, po czym ustaw audio na directstrem copy, zmaiast source audio wybeirza wav audio i wczytaj stworzonego wava. interleaving na 1ms, preload na 500. Powinno pomoc." Instrukcje napisał M@X w innym temacie. Dzięki... :) |
Witam, mam inny problem :/ W Virtual Dabie po otwarciu filmu wyskakuje mi komunikat: "Couldn't locate decompressor for format XVID (Unknown)"
BAAAAARDZO bym był wdzięczny za każdą pomoc! |
Zainstaluj/przeinstaluj Xvida.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:06. |