![]() |
No i problem rozwi±zany -> przeinstalowalem oryginalne stery od p³yty g³ownej (EPOX 8RDA3I PRO) na najnowsze ze strony producenta.
Po instalacji na nowo zosta³y oba napêdy zidentyfikowane jako IDE i wszystko hula :) Oby³o sie bez formatu :D Pozdrawiam. |
esem -> Dziekuje w kazdym razie za uwagi :). Reinstal dla mnie to ostateczno¶æ. Mam nadziejê, ¿e znajdzie siê kto¶ kto ju¿ mia³ podobny problem i jako¶ to rozwi±¿ê. Je¶li nie to trudno - format i tyle. Teraz i tak nie mam czasu :P. Pozdrawiam
|
Cytat:
Potem pousuwaj kontrolery SCSI, potem napraw rejestr (jakim¶ programem), potem zacznij naprawiaæ rejestr rêcznie (na podstawie tego forum jak równie¿ innych np. forum Alcohola). Potem stwierdzisz, ¿e winda jest "chora". Potem zrobisz format c: Potem przyznasz mi racjê, ¿e szkoda by³o czasu. Ale jak nie uwa¿a³e¶ jak robi³e¶ (instaluj±c to i owo) - to teraz rób jak uwa¿asz. Bez urazy 8 ) |
Napedy wirtualne s± od³±czone. Pragramów mam tyle bo mialem kiedys problem i tylko nowy Deamon 4 sobie poradzi³ z zamontowaniem obrazu. Dlatego tyle tego. Mam nadzieje ¿e znajdzie sie jakies inne, mniej drastyczne rozwi±zanie....
|
Cytat:
Masz co¶ "porypane" w systemie. Nie lubiê dawaæ takich rad ale radzê: format c:/v Bêdzie to jednak najszybsze i najlepsze rozwi±zanie... Jak masz Alcohola to po co Ci Daemoon ??? Bez sensu... A jeszcze do tego Clone ??? I pewnie te¿ w³±czon napêd wirtualny... Zdecydowanie reinstalacja windy ale najpierw pomy¶l co potzrebujesz i to zainstaluj. Niestety "od przybytku - g³owa boli" 8 ) |
Problem z nagrywaniem p³yt CD\DVD-R. Pomocy !!!
Witam. Mam nastêtpuj±cy problem: mam nagrywarke LG DVD GSA-4163B. Od pewnego czasu nie mogê nagrywaæ ¿adnych p³yt CD\DVD-R. Zaraz na pocz±tku nagrywania pokazuje siê komunikat b³êdu: SCSI operation aborted. P³yta oczywi¶cie do tgo czasu jest ju¿ zepsuta.
Co ciekawe p³yty RW nagrywa bez problemu. Od czasu jak sie pojawi³ ten problem nie moge uruchomic tak¿e Control DMA Mode w NERO6 poniewa¿ pokazuje sie komunika ¿e nie mam zadnych urz±dzeñ IDE przy³±czonych.... nic z tego nie kumam. Je¿eli to co¶ pomo¿e to mam zainstalowane naêdy irtualne Deamona, Alcohola i Clona ale nie wiem czy ma to jakis zwi±zek. Z góry dziêkuje za wszystkie pomocne opinie i mo¿e jako¶ sie uda sie rozwi±zaæ ten problem. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:30. |