Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Mam cholerny problem z nagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f2/mam-cholerny-problem-nagrywarka-59721/)

Ormianin 12.12.2005 09:26

Mam cholerny problem z nagrywarka

Stary wygo jestem w tych sprawach, ale problem tym razem mnie przerosl

Mam tutaj w pracy w kompie stara yamahe CRW-8824E, ktora jeszcze tydzien temu spisywala sie wysmienicie... kolezanka z pracy urwala gniazdo od myszki i wymienili mi w kompie plyte glowna, wczesniej byla jakas VIA Apolo Pro 133A pod celerona 900 a teraz mam plyte na BXa, system windows XP, zainstalowalem windowsa od poczatku bo nowa plyta glowna wiadomo... wszystko byloby super ale zaczely sie problemy z nagrywarka, nie moge nagrac na nia plyty, ani audio, ani dane, nic, mam nero 5.5.10.20 - oryginalny do niej, wlaczone DMA, aspi tez wszytsko co trzeba jest jak trzeba... ale plyty pod nero wypalic nadal nie moge, niby nero zabiera sie do roboty, 2 % leci i mam taki wynik: data fallowing error

na poprzedniej plycie tym samym nero i windowsie XP wszystko lazilo jak trzeba, wiec nie sadze aby nagrywarka siadla

grzeniu 12.12.2005 09:31

A ta "nowa plyta" to na pewno calkiem sprawna jest?
Bo trudno tu cos wymyslic......stery intela zapodales?

Ormianin 12.12.2005 09:46

Cytat:

Napisany przez grzeniu
A ta "nowa plyta" to na pewno calkiem sprawna jest?
Bo trudno tu cos wymyslic......stery intela zapodales?

plyta spisuje sie calkiem niezle, we wszystkich innych aplikacjach dziala jak nalezy, stery intela nie wloze, bo windows XP krzyczy ze takie posiada, nie mam kolizji na IDE, dysk i nagrywarka jako CD-ROM dziala jak nalezy

Ghost_mode 12.12.2005 10:38

Cytat:

Napisany przez Ormianin
plyta spisuje sie calkiem niezle, we wszystkich innych aplikacjach dziala jak nalezy, stery intela nie wloze, bo windows XP krzyczy ze takie posiada, nie mam kolizji na IDE, dysk i nagrywarka jako CD-ROM dziala jak nalezy

a jak sie sprawuje inny soft do nagrywania ? też są problemy ?
(Alcohol, WinonCD itp...)
Spróbuj może Nero 6.6.

Ormianin 12.12.2005 10:44

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
a jak sie sprawuje inny soft do nagrywania ? też są problemy ?
(Alcohol, WinonCD itp...)
Spróbuj może Nero 6.6.

Ale to komputer sluzbowy, wiec nie bede eksperymentowal z innym softem, pod ta wersja nero bylo wszytsko ok przed tygodniem

sprobowalem jeszcze cdrWin40a i tez nic... moze to cos w windzie siedzi?

ed hunter 12.12.2005 10:59

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ale to komputer sluzbowy, wiec nie bede eksperymentowal z innym softem, pod ta wersja nero bylo wszytsko ok przed tygodniem

sprobowalem jeszcze cdrWin40a i tez nic... moze to cos w windzie siedzi?

a nagrywanie systemowe off?

Ormianin 12.12.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a nagrywanie systemowe off?

wylaczylem i wszedzie mam wylaczone (np. w domu) nie korzystam z tego, bo uzywam nero, zreszta nigdy nie mialem problemow z wlaczona lub nie ta usluga

esem 12.12.2005 13:05

Cytat:

Napisany przez Ormianin
wylaczylem i wszedzie mam wylaczone (np. w domu) nie korzystam z tego, bo uzywam nero, zreszta nigdy nie mialem problemow z wlaczona lub nie ta usluga

Załóż jednak oryginalne (i najbardziej aktualne) stery Intela. 8 )

Ormianin 12.12.2005 13:17

Cytat:

Napisany przez esem
Załóż jednak oryginalne (i najbardziej aktualne) stery Intela. 8 )

Winda XP Sp2 nie chce najbardzej aktualnych sterow intela... wywala mi komunikat ze juz takie ma... oczywiscie zrobilem poprzez podmiane sterownika od ide ale nic to nie zmienilo

prometeusz 12.12.2005 13:29

@Ormianin, a czy kolega nie zapomnial o dodatku do XP - dla userow.
No chyba ze dzialasz jako administrator

Ormianin 12.12.2005 13:50

Cytat:

Napisany przez prometeusz
@Ormianin, a czy kolega nie zapomnial o dodatku do XP - dla userow.
No chyba ze dzialasz jako administrator

to jest XP Home na ktorym dzialam... a co to za dodatek?

prometeusz 12.12.2005 13:57

dodatek bu inni urzytkownicy nie bedacymi administratorami mogli uzywac nagrywarki.
W twojej wersji moglo go nie byc - ale tak jak napisalem nie tyczy sie to konta i grupy administrator
edit
link
edit
bzdury napisalem jakies - nie mial bys dostepu do nagrywary, czyli ni eotrzymal bys tego komunikatu;)

Ormianin 12.12.2005 15:23

To nie to :) Wczesniej mialem taka konfiguracje i nagrywalem plyty :) Zaczynam chyba podejrzewac ta plyte glowna... ale z drugiej strony wszytsko chodzi jak nalezy, jedyny problem to nagrywanie

loki7777 12.12.2005 15:29

a nie mozesz sprawdzic tej nagrywaki gdzies indziej?

Ormianin 12.12.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez loki7777
a nie mozesz sprawdzic tej nagrywaki gdzies indziej?

sprawdzilem, dziala :) ale u mnie nie chce

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:17.