Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Mam cholerny problem z nagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f2/mam-cholerny-problem-nagrywarka-59721/)

Ormianin 14.12.2005 00:12

ok... zainstalowalem sobie nowe stery do plyty, ale nic sie nie zmienilo

Ormianin 13.12.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez loki7777
podaje info czy pyta sie czy zastapic?jak pyta to dobrze, wybierz opcje zastap czyli chyba tak i jazda

Ja chyba oszaleje, wyrzuca mi monit ze nie sa potrzebne do tego systemu zadne aktualizacje

loki7777 13.12.2005 15:37

podaje info czy pyta sie czy zastapic?jak pyta to dobrze, wybierz opcje zastap czyli chyba tak i jazda

Ormianin 13.12.2005 15:24

system wypisuje mi ze dla obecnego hardware nie sa potrzebne aktualizacje, ktore instaluje i konczy dzialanie programu, albo podaje mi informacje ze sterowniki ktore instaluje sa starsze niz systemowe

prometeusz 13.12.2005 14:27

nie chca czy system nie dopuszcza, Moze masz ustawione by tylko instalowal z podpisem cyfrowym
http://img236.imageshack.us/img236/3...niki3gi.th.jpg
może masz zaznaczone zablokuj, najlepiej ustaw ignoruj

Ormianin 13.12.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez esem
Jest to dla mnie ewidentnie problem sterów do IDE, poszukaj coś na stronie producenta MoBo, jak Intelowskich "nie łyka".
Dla potwierdzenia mojej tezy sprawdź czy nagrywa w wolniejszym trybie np. PIO4. 8 )

Akurat to jest ECS P6BXT-A+ i na stronie producenta sa stery sprzed 3 lat i tez nie chca sie zainstalowac pod winda XP S2
Zauwazylem ze mam problem z IDE, jak wlaczylem DMA dla 2 kanalu dla obu urzadzen (CD-ROM i CD-RW) to na pierwszym kanale dysk wszedl mi w PIO4 i za cholere nie chce sie przelaczyc... trace glowe, a ten komp potrzebny mi jest do archiwizacji, zglosilem do informatyka, ale ten przyszedl popatrzyl i powiedzial ze windows dziala (przyjeli taka mloda kobiete) i poszedl (poszla) :wsciekly:

esem 13.12.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez Ormianin
sprawdzilem, dziala :) ale u mnie nie chce

Jest to dla mnie ewidentnie problem sterów do IDE, poszukaj coś na stronie producenta MoBo, jak Intelowskich "nie łyka".
Dla potwierdzenia mojej tezy sprawdź czy nagrywa w wolniejszym trybie np. PIO4. 8 )

Ormianin 12.12.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez loki7777
a nie mozesz sprawdzic tej nagrywaki gdzies indziej?

sprawdzilem, dziala :) ale u mnie nie chce

loki7777 12.12.2005 16:29

a nie mozesz sprawdzic tej nagrywaki gdzies indziej?

Ormianin 12.12.2005 16:23

To nie to :) Wczesniej mialem taka konfiguracje i nagrywalem plyty :) Zaczynam chyba podejrzewac ta plyte glowna... ale z drugiej strony wszytsko chodzi jak nalezy, jedyny problem to nagrywanie

prometeusz 12.12.2005 14:57

dodatek bu inni urzytkownicy nie bedacymi administratorami mogli uzywac nagrywarki.
W twojej wersji moglo go nie byc - ale tak jak napisalem nie tyczy sie to konta i grupy administrator
edit
link
edit
bzdury napisalem jakies - nie mial bys dostepu do nagrywary, czyli ni eotrzymal bys tego komunikatu;)

Ormianin 12.12.2005 14:50

Cytat:

Napisany przez prometeusz
@Ormianin, a czy kolega nie zapomnial o dodatku do XP - dla userow.
No chyba ze dzialasz jako administrator

to jest XP Home na ktorym dzialam... a co to za dodatek?

prometeusz 12.12.2005 14:29

@Ormianin, a czy kolega nie zapomnial o dodatku do XP - dla userow.
No chyba ze dzialasz jako administrator

Ormianin 12.12.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez esem
Załóż jednak oryginalne (i najbardziej aktualne) stery Intela. 8 )

Winda XP Sp2 nie chce najbardzej aktualnych sterow intela... wywala mi komunikat ze juz takie ma... oczywiscie zrobilem poprzez podmiane sterownika od ide ale nic to nie zmienilo

esem 12.12.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez Ormianin
wylaczylem i wszedzie mam wylaczone (np. w domu) nie korzystam z tego, bo uzywam nero, zreszta nigdy nie mialem problemow z wlaczona lub nie ta usluga

Załóż jednak oryginalne (i najbardziej aktualne) stery Intela. 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25.