![]() |
Mam cholerny problem z nagrywarka
Stary wygo jestem w tych sprawach, ale problem tym razem mnie przerosl
Mam tutaj w pracy w kompie stara yamahe CRW-8824E, ktora jeszcze tydzien temu spisywala sie wysmienicie... kolezanka z pracy urwala gniazdo od myszki i wymienili mi w kompie plyte glowna, wczesniej byla jakas VIA Apolo Pro 133A pod celerona 900 a teraz mam plyte na BXa, system windows XP, zainstalowalem windowsa od poczatku bo nowa plyta glowna wiadomo... wszystko byloby super ale zaczely sie problemy z nagrywarka, nie moge nagrac na nia plyty, ani audio, ani dane, nic, mam nero 5.5.10.20 - oryginalny do niej, wlaczone DMA, aspi tez wszytsko co trzeba jest jak trzeba... ale plyty pod nero wypalic nadal nie moge, niby nero zabiera sie do roboty, 2 % leci i mam taki wynik: data fallowing error na poprzedniej plycie tym samym nero i windowsie XP wszystko lazilo jak trzeba, wiec nie sadze aby nagrywarka siadla |
A ta "nowa plyta" to na pewno calkiem sprawna jest?
Bo trudno tu cos wymyslic......stery intela zapodales? |
Cytat:
plyta spisuje sie calkiem niezle, we wszystkich innych aplikacjach dziala jak nalezy, stery intela nie wloze, bo windows XP krzyczy ze takie posiada, nie mam kolizji na IDE, dysk i nagrywarka jako CD-ROM dziala jak nalezy |
Cytat:
(Alcohol, WinonCD itp...) Spróbuj może Nero 6.6. |
Cytat:
sprobowalem jeszcze cdrWin40a i tez nic... moze to cos w windzie siedzi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Ormianin, a czy kolega nie zapomnial o dodatku do XP - dla userow.
No chyba ze dzialasz jako administrator |
Cytat:
|
dodatek bu inni urzytkownicy nie bedacymi administratorami mogli uzywac nagrywarki.
W twojej wersji moglo go nie byc - ale tak jak napisalem nie tyczy sie to konta i grupy administrator edit link edit bzdury napisalem jakies - nie mial bys dostepu do nagrywary, czyli ni eotrzymal bys tego komunikatu;) |
To nie to :) Wczesniej mialem taka konfiguracje i nagrywalem plyty :) Zaczynam chyba podejrzewac ta plyte glowna... ale z drugiej strony wszytsko chodzi jak nalezy, jedyny problem to nagrywanie
|
a nie mozesz sprawdzic tej nagrywaki gdzies indziej?
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:17. |