![]() |
płyta dwuwarstowa a kopiowanie
Nie mogę skopiować płyty oryginalnej za pomocą Nero.
Czy mam usuwać pliki które zmniejsza objętość tej płyty do 4,7 GB? są to przewaznie płyty dwuwarstwowe, a więc...? jestem nowy więc poproszę o małą instrukcję:-) |
1. nagranie na DL lub
2. usunięcie części materiału (zbędne ścieżki dźwiękowe, dodatki) lub 3. rekompresja materiału lub 4. połączenie pkt. 2 i 3 Wszystko poruszane wielokrotnie na forum - poszukaj, poczytaj ;) |
a co to jest DL?
czy można po prostu pousuwać zbędne pliki, ale czy będzie odczyt na stacjonarnym odtwarzaczu dvd? |
jeszcze jedno.
już wiem że DL to płytwa dwuwarstowa. czy do jej nagrania jest wymagana specjalna nagrywarka? |
Tak, taka, która może palić płyty DL. :taktak:
|
ja proponuję uzyć programu DVDFab Platinum. Nagrywam nim płyty dwuwarstwowe na zwykłą 4.7 GB.
|
czy jeżeli zrobie w tym programie dvdfab, to wtedy zmieści sie dwuwarstowa na 1 płycie 4,7 czy na 2óch?
jeżeli na dwóch to czy ruszy w stacjonarnym odtwarzaczu dvd czy tylko w kompie? |
Dwuwarstwową zmieści na 4.7 GB. Czyli w efekcie bedzie jedna płyta. Możesz również użyć programu 1Click DVD Copy tylko wszcześniej w opcjach zaznacz, że chcesz skopiwać menu itp. bo domyślenie to jest wyłączone. Nagrywanie ogranicza sie do kliknięcia jednego klawisz ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37. |