![]() |
Odpalanie Gier na SM - Problem
Otóż ma 14 kopii zapasowych gier niestety żadna nie chodzi. Gry są w 99% dobrze nagrane. Zakupiłem ostatnio Swap Magica 3.6 Slime tool. Kiedy odpalam swap magica pojawia mi sie ekran z opcją "Program load". Wtedy wyjmuje Swapa i wkładam gre. Gdy wyjąłem płyte z PsTwo na ekranie pojawił sie napis "Insert bigger TOC disc". Następnie wkładam płyte z grą. Pojawia sie ponownie ekran SM i wciskam Program Loader. Niestety konsola przez 3 sekundy niby coś ładuje ale ostatecznie nic sie nie dzieje. Czy to może być kwestia źle włożonych blokad lub uszkodzonego lasera? Prosze o Pomoc. :'(
|
Ehh człowieku jesli to pstwo, zapewne masz źle blokady powkładane jak ci wyskakuje taki komunikat.
Nie wystarczy od tak sobie wsadzić tam swapa i wyciągnąć go, pamiętaj odwiedź producenta Swapa tam wszystko pisze->http://www.swapmagic3.com/Swap_Magic_Feature.htm |
albo potrzeba fixa:)
|
jezeli komunikat "Insert bigger TOC disc" to od razu wiadomo na 100% ze blokady sa zle zalozone. pomysl nad blokada C szegolnie, potem nad innymi.
|
mam problem : kupiłem PS2 slim z przeróbką MODO i nie czyta wszystkich gier. Prędzej miałem PS2 z ripperem 2 i czytało wszystkie plyty. W sklepie powiedziali mi żebym kupował plyty TDK minusy
|
ten temat dowodzi że SM to totalny SHIT & CRAP nie lepiej było dołożyć i kupić Ripera 3.3.Kumpel ostatnio kupił PS2 SLim z w/w chipem i wszystkie gry chodzą
|
Cytat:
jeśli ktoś nie ma pojęcia o lutowaniu, nie ma do tego predyspozycji, nie ma kto mu zamontować moda (+fixy do "małej") lub nie zna nikogo zaufanego od kogo mógły kupić konsolę już "zmodyfikowaną" to Swap jest wybawieniem :) Można na tą sytuację spojerzeć jeszcze inaczej: Jeśli ktoś gra tylko i wyłącznie na oryginałach, a potrzebuje czasem odpalić jakiś "szarostrefowy program" to Swap również będzie dobrym zakupem. @mariusz1975 Nie ten temat :) |
Cytat:
@mariusz1975 no to świetny interes zrobiłes byle tak dalej, a zostaniesz prezesem dużej spółki :D |
Cytat:
Problem moze wystapic tylko z zaslepkami... ja jak dostalem swapa i zaczolem zakladac te zaslepik to bylem z lekka... rozczarowany ; P Jedna z nich to wogule niewiem po co byla... bo nigdzie jej nie mozna bylo wsadzic, z ta taka co wchodzi na pionowo tez byly cyrki... ale tasma klejaca skutecznie eliminuje ten komunikat " Insert bigger TOC disc " utrzymujac zaslepki na ich miejscu :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:19. |