![]() |
nec3520a nie czyta płyt QDVD
Może ktoś może mi pomóc,mam NEC-a 3520a,wszstko fajnie działa nagrywa i wogóle,tylko że dwa dni temu stałem się posiadaczem trzech filmów:pamięć absolutna,terminator2 i autostopowicz w wersji QDVD i nie chce mi ich czytać wogóle,pisze że brak płyty w napędzie.Na stacjonarnym odtwarzaczu działają na PS2 działają a nec ich nie umie przeczytać.dodam jeszcze że nie robiłem nic z biosem tej nagrywarki.nie wiem co to może być i wkurza mnie to bardzo.Dzięki za ewentualną pomoc!
|
Chętnie bym Ci pomógł, ale nie mam dostępu do płyt qdvd, które mógłbym sprawdzić na moim nec-u 3520.
|
A moze jednak pokusil bys sie na zmiane biosu?Jak masz pierwszy model z biosem 1.04 to moze byc on tego przyczyna
|
ciekawa, na moim nec'u miałem QDVD - Gwiezdne Wrota i śmigał, aż miło patrzeć
|
zrobiłem upgrade biosu do wersji 3.06 i dalej nie czyta QDVD,ma ktoś jakiś pomysł?
|
Nie mam od kogo pożyczyć takiej płyty, żeby sprawdzić. A może Twój napęd jest uszkodzony lub ma jakąś wadę? A jak z odczytem innych płyt??
|
nie ma żadnych problemów z niczym czyta,zapisuje na zwykłych cd-r na dvd-r,dvd+r na dwuwarstwowych,no wszystko gra a tych QDVD nie czyta,mam trzy filmy oryginalne właśnie na QDVD i nie chce ich czytać,wszędzie działają,w konsoli,w stacjonarnym,no nie wiem co jest.zasadniczo to nie jest wielki problem no ale jakbym chciał np: udostępnić cos w osiołku to już się nie da bo mi nie czyta.Ja nie mam pomysłow jak to ugryźć.dzięki za zainteresowanie.nara :cool:
|
hmmmm a moze wystarczy zainstalowac Any DVD zeby zdjęło region kodu. Mi to przy kilu płytach pomogło tez oryginałach :)
|
any dvd mam 4.6.3.1 działa,mówie wam że wszystko chodzi jak ta lala tylko nie czyta tych QDVD :blee:
|
NIe pozostaje nic innego, jak kupić napęd dvd-rom i nim odczytywać płyty :(
|
taka opcja nie wchodzi w grę,spróbuje jeszcze przeczyścić soczewkę ale musi mnie natchnąć bo na razie mi się nie chce :spie: nara
|
Cytat:
Strona z Biosami Liggy's do NEC 3520A |
|
wgrałem taki bios http://www.micheldeboer.nl/firmware/3520/2U4_rpc1.zip najnowszy jaki tam był i dalej to samo,napęd zachowuje się tak jakby te płyty nie było ciągle,niby jest ciągle się świeci szuka,cyka ale nie umie jej przeczytać.oleje sprawe i nie będę się więcej zadręczał,dzięki wszystkim za pomoc :respect: pa
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34. |