Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   DOS Menu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dos-menu-59798/)

Blackegg 19.12.2005 17:12

Cytat:

Napisany przez M@X
Witam, przygotowalem to juz pare dni temu, ale potem forum padlo i jakos o tym zapomnialem... W zalcznik - nie sprawdzalem, ale powinno dzialac...

Nie dziala moze jest na to jakis inny sposob???? Lub jest to niewykonalne :(
Ale dzieki za starania!!

Blackegg 17.12.2005 13:57

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Jak można uczynic pendrive startowym?
Ja jak pliki z dyskietki skopiowałem na pena i botowałem go to i tak lipa ;(

Skopiuj program z tego adresu !!!TUTAJ!!! lub !!!TU!!! firmy hp. Zainstaluj go i podlacz pendriva. Wlacz program i wybierz litere pod ktorym jest pen (powinien sam wykryc) sformatuj go w systemie FAT lub FAT32 (FAT jest pewniejszyw starych biosach) zaznaczajac u dolu opcje "create a dos startup disk" a potem klikni wyszukiwanie i podaj mu sciezke do dyskietki startowej od 98 lub ME!! Jak skonczy pszekopiuj reszte plikow oprucz IO.SYS i Command.com z dyskietki startowej!!!
Powinno dzialac oczywiscie jesli Bios obsluguje bootowanie z hdd usb lub fdd usb
badz wykrywa pena jako dysk!!

Pozdrawiam!!!

Proponuje dolaczyc to do FAQ dla tych co maja ciagle problem z Pendrive!!

Blackegg 17.12.2005 13:54

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Szególnie podoba mi się ten wpis "Brawo zrobiles blad. ERROR :D" ||

Tak to moja inicjatywa to tak dla tych nieskoputeryzowanych :D

Cytat:

M@x
Witam, przygotowalem to juz pare dni temu, ale potem forum padlo i jakos o tym zapomnialem... W zalcznik - nie sprawdzalem, ale powinno dzialac...
Dzieki mistrzu sprawdze i zobacze czy dzila i dam znac :D

M@X 16.12.2005 19:59

A to akurat pomysl autora, nie moj ;-D...

PIOTR34 16.12.2005 19:52

Cytat:

Napisany przez M@X

Szególnie podoba mi się ten wpis "Brawo zrobiles blad. ERROR :D" ||

M@X 16.12.2005 19:30

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Blackegg
Mam na pendrive storzona dyskietke startowa tylko ze troche ja przebudowalem i zrobilem wlasne menu. Tu zaczyna sie moj problem. Mianowicie chcialbym po wlaczeniu jakiegos programu po przez menu i jego zakonczeniu nastapilo przekierowanie spowrotem do menu poczatkowego. Czy w ogule jest to mozliwe??? Zwracam sie do zaawansowanych uzytkownikow ktorzy maja sentyment do DOSa || Dolaczam pliki Autoexec.bat i config.sys!!

Pozdrawiam!!!

_bakupl_ 15.12.2005 20:32

Cytat:

Napisany przez Blackegg
Mam na pendrive storzona dyskietke startowa tylko ze troche ja przebudowalem i zrobilem wlasne menu. Tu zaczyna sie moj problem. Mianowicie chcialbym po wlaczeniu jakiegos programu po przez menu i jego zakonczeniu nastapilo przekierowanie spowrotem do menu poczatkowego. Czy w ogule jest to mozliwe??? Zwracam sie do zaawansowanych uzytkownikow ktorzy maja sentyment do DOSa || Dolaczam pliki Autoexec.bat i config.sys!!

Pozdrawiam!!!

Jak można uczynic pendrive startowym?
Ja jak pliki z dyskietki skopiowałem na pena i botowałem go to i tak lipa ;(

Blackegg 14.12.2005 13:28

DOS Menu

Ilość załączników: 1

Pozdrawiam!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:34.