![]() |
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!
Siema!
Zlozylem kompa tego co zakladalem topic wczesniej i problem wyglada tak: Jest to Sempron 2,6 - 64bit - 512 ram CL2.5 plyta Asus K8N-Deluxe dysk na SATA - 80 WD i reszta jakis Radek 9550 itp. Po zlozeniu kompa podlaczylem do zasilania i przy wcisnieciu POWER lipa zaswiecaja sie diody na sekunde i zaraz wszystko sie wylacza... Doslownie wszystko mrugnie - tak jakby dostaje zasilanie na sekunde i koniec! POMOCY BO DZIEWCZYNA MNIE ZABIJE!! |
Po 1. Taki user jak ty powinien wiedziec jak ma wygladac temat :bicz:
Po 2. Nie ten dział :bicz: Po 3. Sprawdź zasilacz :P Po 4. Tym postem przypominasz mi pewnego usera na m.... |
Cytat:
ponad pol roku jak nie wiecej bo bylem za granica... takze nie dziw mi sie!! BTW. Sprawdze zasilke, ale zapomnialem napisac - podlaczalem juz na 4-pin i na 20-pin... na 4-pin nie dzialo sie nic a na 20-pin dzieje sie tak jak opisalem... Zasilacz jest 4Life z Tracer`a - 400W... |
Cytat:
Sprawdz z inna zasilka. |
Jesli nie zasilacz to co innego?
|
Cytat:
|
Cytat:
Sprawdź jeszcze raz, czy prawidłowo złożyłeś procka z wentylatorem. :piwo: |
Cytat:
To raczej odpada bo mam Silencera 64TC i on sam sie dociska do procka wiec napewno nie ma takiej mozliwosci... nalozylem troche duzo tej pasty termicznej na procesor ale to raczej nie ma wplywu!? Pozdro! |
zresetuj biosa płyty głównej i sprawdż.
rozłóż wszystko i złóż spowrotem, czasem pomaga. |
Cytat:
|
lol ;]
Cytat:
|
Sprawdzilem na swoim zasilaczu... TO SAMO!!
Sciaglem wentylator i procesor - sprawdzilem! LIPA!! Nie probowalem 4 i 20 PIN na raz... a tak mozna? Pozdro... |
Cytat:
odepnij napedy.. na pewno dobrze popodlaczales te kabelki POWER, HDD itd.? (nie pamietam nazw) pozdro ;) -edit- ja mam gorszy problem - dostalem od znajomych kompa, ktory sie resetuje kiedy chce.. nie wiadomo dlaczego.. i tak - wyczyscilem wszystko ad-aware'm, kaspersky'im, zostawilem na noc defragmentacje HDD i wszystko chodzilo.. odwiozlem.. okazalo sie, ze sie ciagle resetuje.. ok.. wzialem dzisiaj i robilem format.. pod koniec formatu wyskakiwal BlueScreen za kazdym razem.. wsadzilem HDD do swojego PieCa - u mnie przeszlo, wiec HDDek wykluczony.. przelozylem spowrotem dysk i wlozylem moja stara zasilke 350W - ok, przeszlo.. juz zadowolony koncze instalowac soft na xp'ku (winamp, winrar i te podstawowe) i zaczalem instalowac Adobe Reader'a i jednoczesnie Kaspersky skanowal dysk... i reset! Pozniej probowalem uruchomic duzo procesow by kompa obciazyc jednak... nie udalo sie.. - sprobowalem uzyc Prime95, jednak po kilku sekundach Torture Test'a wywalal error'a mysle sobie - moze pamiatki walniete, wsadzilem swoje 512 DDR - wciaz prime nie dziala.. pozniej przy tamtym pierwszym zasilaczu nie pokazywal nawet w ogole BIOSu, wiec zostawilem im moj.. (tamten byl nowy! tyle ze 350W noname).., ale wciaz problem z zawieszaniem.. odlaczylem napedy, zonglowalem zasilaczami, zapuscilem 3dmarka 2k5, ktory przeszedl caly (z 1-2 FPS oczywiscie.. ;)), a problem (najprawdopodobniej) wciaz zostal, bo nic sie nie zmienilo odkad mialem poprzedni reset.. juz zglupialem.. wiatraka zdejmowal nie bede.., choc nie wiem czy sens jest bo proc ma okolo 57*C, a mobo <50*C, wiec nie chce mi sie bawic.. i tak juz caly dzien spedzilem na przepinaniu sprzetu komputerowego i.. mam dosyc! Dobrze, ze mam nowa palarke DVD.. jedyna pozytywna rzecz dzisiejszego dnia! :D pozdro ;) |
Cytat:
Przepraszam ale musiałem :D Musisz podlączyć obie kostki na raz....;] to znaczy 20 pin i tą 4 pin i dopiero power wcisnąć... |
Kłóda za temat. Proszę o zgłoszenie się do któregoś z administratorów forum z propozycją tematu na PM.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:30. |