![]() |
Podłączenie telefonu LG C3300 do komputera..
Jest tu trochę osób, które mają doświadczenie z telefonami, więc może ktoś będzie potrafił mi pomóc. Męczę się już z tym od dobrych kilku (kilkunastu) godzin i mam dosyć...
Otóż chcę ten telefon podłączyć do komputera. Kupiłem kabel USB (firmy Best), zainstalowałem sterowniki do telefonu (a właściwie oprogramowanie z nimi - jedyna rzecz, którą można do tego telefonu ściągnąć) i podłączyłem to wszystko. No i nic nie jest wykrywane. Cuda już robiłem, ściągałem jakieś sterowniki do usb, różne aplikacje do telefonu, nic nie działa.. Mam dwa pytania: 1) Po pierwsze - może ktoś ma jakiekolwiek pojęcie, co z tym cholerstwem zrobić, bo ja już jestem zmęczony eksperymentowaniem... 2) Ewentualnie jeśli komuś by się chciało, to prośba o ściągnięcie mi ze strony LG (podanie linka) do oprogramowania do telefonu LG 7100. Gdzieś wyczytałem, że podobno to oprogramowanie może pomóc, a mam już serdecznie dosyć szukania czegokolwiek na stronie LG. Po stronie Uniwersytetu Wrocławskiego to najgorsza strona, z jaką się spotkałem pod względem znalezienia jakiejś informacji.. |
Dopiszę coś, bo odkryłem kolejną rzecz.
Sterowniki do telefonu jednak są zainstalowane. W modemach oprócz wbudowanego modemu jest też wyświetlony modem telefonu LG. Problem polega jednak na tym, że jest on przypisany do jakiegoś dziwnego portu COM (numer kilkucyfrowy), a we wszystkich programach dostarczonych przez LG łączenie może się odbywać tylko prrzez porty COM 1 i 2 (inne rzeczy w ogóle nie są wykrywane). Teraz pytanie, czy: a) da się to przypisanie zmienić b) w tym momencie pracuję na notebooku, który portów COM generalnie nie ma wcale. Tymbardziej jest to dla mnie dziwne, co tak naprawdę jest tu wykrywane.. |
To co, nikt nie ma pojęcia co z tym cholerstwem zrobić?
Będę jeszcze próbował na innym komputerze stacjonarnym, na nim przynajmniej są porty COM, ale już mam spore obiekcje, czy to coś w ogóle da.. |
Osobiscie nie cierpie kabli data na USB ;)
Wydaje mi sie, ze oprocz programu do obslugi teleofnu beda potrzebne jeszcze sterowniki do kabla usb. |
Sterowniki do kabla niestety ściągnąłem na samym początku, ale nic nie dały..
Do swojej Motoroli (E398) też mam kabel na USB i nie ma problemu. Czemu tu takie są.. |
Raz kupilem tylko kabel do Motki v500. Kompletna porazka. Najlepiej kupowac fony z podczerwienia lub bluetothem. Jak do tej pory z zadnym z nich nie mialem klopotu. Albo kupic cos w stylu Siemensa wraz z kablem oryginalnym i oprogramowaniem. Tez 0 klopotow.
|
Ze swoją motorolą też nie mam, ale to nie mój telefon (ten o którym tu mówię), ja tylko chcę go podłączyć do komputera..
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |