Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   filmy Dvix ?!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f16/filmy-dvix-59901/)

jozchr 13.01.2006 10:27

nawet czasami jeśli nazwa filmu jest inna niz nazwa tekstu należy pierw zaadowć tekst plik txt (przycisk na pilocie) a potem film u mnie na innym dvd to dziala

monmar1 17.12.2005 11:13

nie wiem dlaczego brak ci słów RYCHU ??????
odpowiedz.
Jesteś kolejnym nieomylnym - wszechwiedzącym ??????

rychu1708 17.12.2005 11:01

Cytat:

Napisany przez monmar1
Wiem, że na forum wiele osób pyta o podobne sprawy lecz w moim przypadku muszę skorzystać z waszej pomocy indywidualnie ponieważ inne odpowiedzi ni wyjaśniają mi sprawy.
Mój problem polega na tym, że nie potrafię wypalić filmu Dvix tak, aby widział go wraz z napisami mój stacjonarny DVD ( mam nowy model, który podobno widzi wszystko ! ).
Słyszałem, że powinny być dwa katalogi: avi + txt i powinny one mieć identyczną nazwę co spowoduje, że napisy w filmie będą widoczne.
Gdy w ten sposób wypalam płytę ( prog. NERO - utwórz CD z danymi ) to nic mi to nie daje - stacj. DVD i tak widzi dwa katalogi oddzielnie i startuje tylko z katalogu z zawartością avi co powoduje, że z napisów nici !
Nie wiem co robić - bardzo proszę o radę i pomoc.
Mam niechęć do programów w obcych językach ponieważ nic nie rozumiem i nie wiem do końca co robię pryz ich użyciu więc proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu w inny sposób - jeżeli to możliwe.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ .

brak mi słow hahahaha

monmar1 17.12.2005 10:30

sprostowanie - chodzi o film Dvix a nie DVD

monmar1 17.12.2005 10:29

już do tego doszedłem - mam te napisy !!!

Ale straciłem dźwięk - myślę, że wynika to z CD źródłowego, w którym też już KODA nie odtwarza dźwięku ( poprostu mam od kolegi płytę z filmem DVD i chciałem zrobić dla siebie kopię tego filmu ).

Co myślicie o aktualizacji BIOS mojej KODY ????????

mensir67pl 17.12.2005 10:16

jak wersja oprogramowania w odtwarzaczu

nowa:)
640d v3.0 - 05 GRUDZIEŃ 2005

mozesz tu zapytac

http://forum.koda.pl/pl/forum/

a co do napisow

pierwsze 5 znakow nazwy pliku z napisami musi byc takie same jak nazwa pliku z filmem

Maciej 17.12.2005 09:55

a wypalasz jak pisaliśmy?,
nie wiem jak jest w KODA ale może gdzies na pilocie trzeba włączyć napisy?

monmar1 17.12.2005 09:49

oto dane techniczne mojego stacjonarnego DVD m-ki KODA:
DVD-640D
Budowa Aluminiowy panel przedni, SLIM, Najnowszy CHIPSET MTK1389, NAPĘD SANYO
Wbudowane dekodery Dolby Digital / DTS / Dolby ProLogic II
Formaty czytanych płyt DVD, VCD, SVCD, DVCD, CD, CD-R, CD-RW, MP-3, JPEG, DVD +/- R, DVD +/- RW,
MPEG 4 (DivX Pro, Divx 3.x, 4.x, 5.x, Xvid), GMC, Q-Pel (Quarter Pixel), MPEG 1, MPEG 2, JPEG, WMA/WMV
NAPISY: Pełna obsługa napisów do DivX w języku polskim z plików *txt; *srt; *smi; *sub (obsługuje formaty używane w Polsce i polskie litery) Wspierane formaty napisów TXT PL to: - TMPlayer (format czasoway 00:00:00) - MicroDVD (format klatkowy {0}{123}) - MPL2 (format czasowy [000][022])
AKTUALIZACJE OPROGRAMOWANIA SĄ UDOSTĘPNIANE NA NASZEJ STRONIE WWW.KODA.PL
Menu OSD W JĘZYKU POLSKIM
Odczytywany region WSZYSTKIE (MULTIREGION)
Przetwornik Audio: 24bit / 96kHz ; Wideo: 10bit
Funkcje Powiększanie obrazu, kompresja dynamiki, tryby 3D, korektor
Wyjścia wideo Pozłacane: RCA, S-VIDEO, COMPONENT (progressive scan), SCART Z RGB
Wyjścia audio analogowe Pozłacane wyjście: RCA 5.1
Wyjścia audio cyfrowe COAXIAL, OPTICAL
Wyjście na Subwoofer aktywny TAK
PILOT TAK
STANDBY TAK
Pobór mocy 25W
Wymiary (W x S x G) w cm 43 x 4,8 x 27
Waga netto kg 3.5

jestem już załamany - gubię się w tych formatach - zmarnowałem już kilka płyt - RATUNKU !!!

Maciej 17.12.2005 09:44

lepiej podaj model tego DVD, a będziemy pewni co czyta a co nie.
wypalaj jak mówi oddwor ...bez żadnych katalogów tylko dwa pliki filmowy i tekstowy o tej samej nazwie.

monmar1 17.12.2005 02:58

a tak przy okazji to jak przerobić taki właśnie dvix z napisami na VCD lub DVD z napisami ? - ja nie rozumiem o czym mówią inni !

monmar1 17.12.2005 02:36

spróbuję i dam znać - na razie dziękuję !

oddwor 17.12.2005 02:31

Nie katalogi tylko pliki.
Dla filmu np. Cube.avi powinieneś mieć plik Cube.txt
Przy starcie spróbuj załadować najpierw napisy a potem film.

monmar1 17.12.2005 02:25

jest to najnowsza KODA - widzi wszystko - tak podają

ryba120 17.12.2005 01:53

A jesteś pewien że twój odtwarzacz odczytuje pliki tekstowe txt, a nie srt

monmar1 17.12.2005 01:46

filmy Dvix ?!!!

Wiem, że na forum wiele osób pyta o podobne sprawy lecz w moim przypadku muszę skorzystać z waszej pomocy indywidualnie ponieważ inne odpowiedzi ni wyjaśniają mi sprawy.
Mój problem polega na tym, że nie potrafię wypalić filmu Dvix tak, aby widział go wraz z napisami mój stacjonarny DVD ( mam nowy model, który podobno widzi wszystko ! ).
Słyszałem, że powinny być dwa katalogi: avi + txt i powinny one mieć identyczną nazwę co spowoduje, że napisy w filmie będą widoczne.
Gdy w ten sposób wypalam płytę ( prog. NERO - utwórz CD z danymi ) to nic mi to nie daje - stacj. DVD i tak widzi dwa katalogi oddzielnie i startuje tylko z katalogu z zawartością avi co powoduje, że z napisów nici !
Nie wiem co robić - bardzo proszę o radę i pomoc.
Mam niechęć do programów w obcych językach ponieważ nic nie rozumiem i nie wiem do końca co robię pryz ich użyciu więc proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu w inny sposób - jeżeli to możliwe.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49.