![]() |
Potrzebne programy w C++
Potrzebuję programów w Cpp
obliczających za pomocą algorytmów (interpolacji) Newtona, Lagrange'a, Neville'a, Czebyszewa, Hornera... Jeżeli wiecie gdzie zdobyć cokolwiek z wymienionych proszę o kontakt. Potrzebne na wczoraj :) I cos mi sie wydaje, że sam nie zdążę tego napisać ... |
mogę spróbować napisać ale muszę mieć dobre algorytmy
wiem że można znaleźć algorytmy w Numerical Recipes ale niestety nie posiadam tej książeczki, ciężko ją zdobyć w bibliotekach uczelnianych znalazłem na sieci gościa który powinien to mieć, nie wiem tylko czy adres mail jest aktualny: psychorzow@poczta.onet.pl wiecej na stronie forum poczytaj jeszcze o Metody numeryczne w C++ Builder no i oczywiście google ;) |
thx za zainteresowanie :piwo:
http://www.skrypt.pl/index.php?d=prace&p=277 ^^ jak byś dał radę na podstawie tego zrobić neville'a byoby super... dziś w nocy muszę wysłać te progsy w cpp a czasu mało :wow: |
tak szybko to napewno nie dam rady, pracę kończę o 15.30 a pospać też trochę muszę
zerknij tu - to nie jest moja ofeta ;) |
Cytat:
Co zrobie sam wyślę dziś a co nie zdążę to może uda sie później ... |
na poświęta mogę spróbować ale nic nie obiecuję
|
odswiezam troche stary temat, ale poszukuje programu, oparty na obiektowym (klasy i dziedziczenie jakies itp.), ktore zawiera jakies dane (np. ksiazka telefoniczna - imie, nazwisko, telefon i takie tam). Ktore by przy otwarciu programu wczytywalo plik (na samym poczatku funkcja zapisu w mainie by byla wywolywana, a na koncu zapisywalo zmiany (funkcja na koncu by byla wywolywana)
Glownie chodzi o zrobienie takiej bazy na klasach zeby cos dziedziczylo itp. Niby proste, ale nie moge sobie z tym poradzic :( ps. i nie wiem jak napisac modyfikacje wpisu (np. wyswietla sie: Edytujesz: id[3] Jan, Kowalski, 232424324, cos tam wpisz nowe Imie,Nazwisko,Nr,Cos tam. np. napisalem cos takiego i nie dziala (narazie funkcje wstawilem tak zeby sprawdzic czy dziala wywolanie - takze nie robia sie na wstpie i koncu programu ale to pozniej... i ogolnie tak: w DevC++ nie wywala bledu, ale zapisuje plik w takiej formie ze :| :| :| nie do odczytu, Borland Personal 6 wywala blad debuggera jakis z alokacja pamieci chyba. Co to moze byc. : Kod:
#include <cstdlib> |
C nalezy do jezykow strukturalnych.
C++ do jezykow obiektowych. Wiec pierwsza rzecz ktora mi sie osobiscie nie podoba to ten struct. Powinna byc tablica (albo lepiej jakas twoja kolekcja slownikowa) obiektow klasy Wpis. Klase Wpis definiujesz jako: Kod:
int id; // tutaj id do kasowania/zerowania |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:32. |