![]() |
Opis wybranego człowieka z historii - po angielsku
Potrzebuje jakiś stron z krótkimi biografiami (Data narodzin, co uczynił, data smierci itp.) jakiś sławnych osób z historii. Nie wiem jak sprecyzowac zapytanie w googlach więc może wy coś znajdziecie.
|
Może np: Franklin Delano Roosevelt Niestety nie znam dobrze angielskiego ;) info PL
|
Cytat:
|
Cytat:
Mogł palić, nie palić, pić, nie pić - to bez znaczenia :P apropo palenia to referacik juz napisałem :P |
Opisz dzieje Rydzyka :]
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak ktoś nie ma neta i wiadomosci o byle kim to koszmar ! Pierwsze to miec referat po polsku ,a puźniej to przetumaczyć na anielski. |
Cytat:
|
Ja też chodze do 2 klasy Gimnazjum i jescze nie miałem takich zadań na szczęście:(
Jedno,zadanie co miałem to było napisac prasówke z 3 dni na angielski,też troche porąbane,ale twoje bardziej :blee: |
Cytat:
to ma być krótki tekst, typu urodził się tu i tu, wtedy i wtedy, robił to i to, dostał nobla bla bla, pojechał tam a potem zmarł soebie tu i tu wtedy i wtedy...notka na 120 slow :) |
Cytat:
To są przewaznie banalne zadania,z których prawie zawsze 5 jest ,tylko one nie są tak brane pod uwage jak inne oceny(niestety) :( |
Cytat:
|
http://pl.wikipedia.org potem po lewej masz english lub simply english i do roboty :D
|
zadania tego typu to banal...
ja w 2giej klasie gimnazjum mam o wiele gorsze (to powyzej to zwykly standard..), wiec.. nie wiem skad takie zdziwienie? na jutro mam dwa wypracowania z lektury, na papierze podaniowym A4..., do tego dochodzi sprawdzian z matematyki itp. szkoda gadac.. ludzie mi sie dziwia dlaczego czasu nie mam? pozdro ;) |
Napisz o osobie, ktorą wymyślisz sam. Ciekawe czy nauczycielka się połapie (zwłaszcza jak napiszesz bez błędu). Jak nie to sa takie swietlane postacie jak Anakin Skywalker vel Darth Vader albo Imperator Palpatine....
Np. Anakin Skywalker - obywatel Tatooine, niewolnik , pracował w sklepie handlarza Watto. W młodym wieku zrekrutowany do Zakonu Jedi . Uczeń Obi Wana Kenobiego. Moc była w nim silna. Mąż senator Naboo Padme Amidali. Z powodów rodzinnych i psychologicznych przeszedł do Zakonu Sithów, przyczyniając się do zniszczenia Jedi. Dokonał wielu złych czynów i zbrodni służąc Imperium Galaktycznemu. Powrócił na stronę dobra, dzięki swojemu synowi, Lukowi. Zginął, zabijajac Imperatora Palpatine (Dartha Sidiousa, szefa Sithów). Chyba wystarczy ? :) Jabba |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53. |