Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zablokowany Dostęp do Internetu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zablokowany-dostep-internetu-60100/)

silent22 22.12.2005 13:02

Zablokowany Dostęp do Internetu

Witam
Mieliśmy w pracy internet, ale za dużo osób się o tym dowiedziało i go przyblokowali, a przyblokowali go tak, ze jak wchodzę w ustawienia sieciowe, żeby wpisać serwery DNS to wyskakuje mi komunikat nastepującej treści:

Formanty na tej stronie właściwości są wyłączone, ponieważ nie masz wystarczających przywilejów aby uzyskać do nich dostęp. Skontaktuj się z administratorem

Czy ktoś wie czy da się to jakoś odblokować z poziomu komputera, czy trzeba na serwerze?

P.s.
Proszę nie odpowiadać żebym sie skontaktował z Administatorem
pozdr

Piterniel 22.12.2005 13:09

W pracy korzystasz z ActiveDesktop?
Chodzi o logowanie się do domenny...

silent22 22.12.2005 14:26

chodzi o dostep do netu czyli np. gg mam bo jest siec ale serwery DNS sa nie wpisane i nie moge przegladac stron a jak chce wejsc w ustawienia sieci żeby je wpisać to wyskakuje taki komunikat jak wyżej
pzdr

nimal 22.12.2005 15:05

jaki system i czy konto z jakiego kozystasz ma uprawnienia admina?

Ormianin 22.12.2005 15:06

Cytat:

Napisany przez silent22
chodzi o dostep do netu czyli np. gg mam bo jest siec ale serwery DNS sa nie wpisane i nie moge przegladac stron a jak chce wejsc w ustawienia sieci żeby je wpisać to wyskakuje taki komunikat jak wyżej
pzdr

nie wpisuj serwerow DNS w ustawieniach sieci... sprobuj jedynie wpisac w przegladarke jakis serwer proxy, prawdopodobnie zablokowane sa porty, a tego nie ominiesz

silent22 22.12.2005 23:35

nie nie napewno nie sa wpisane serwery dns to jest pewne tylko jak sie teraz dostac do tego

luminat 23.12.2005 00:49

Cytat:

Napisany przez Piterniel
W pracy korzystasz z ActiveDesktop?
Chodzi o logowanie się do domenny...

Cóż za gafa... rozumiem, ze chodzilo Ci o Active Directory.

Piterniel 23.12.2005 09:12

Cytat:

Napisany przez luminat
Cóż za gafa... rozumiem, ze chodzilo Ci o Active Directory.

Coz, tak ;)
Pomyłki się zdarzają każdemu ;p

silent22 23.12.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez nimal
jaki system i czy konto z jakiego kozystasz ma uprawnienia admina?

no wlasnie chyba nie ma uprawnien admina nie wiem jak to sprawdzic? to jest system win2000

nimal 27.12.2005 09:17

w start/uruchom wpisz:
control userpasswords2
masz spis kont z uprawnieniami - jesli nie masz to nie masz dostepu do tego...
kolejna komenda ktora daja uprawnienia do wszytskiego (prawie) jest:
gpedit.msc

obu komend, jesli u ciebie zadzialaja, uzywaj z najwyzsza ostroznoscia
daja ogromne mozliwosci grzebania w ustawieniach o jakich wiekszosci userow sie nawet nie snilo, ale jednosczesnie jednym klikiem mozesz unieruchomic system na wieki (np usuwajac usera ktorym sam jestes i na dodatek jedynego admina... jest to mozliwe :fiu: albo wylaczajac... np pulpit :fiu: )

silent22 29.12.2005 22:34

ok dzieki pobawie sie w pracy i napisze czy sie udało
pozdro

joujoujou 31.12.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez nimal
[...] jednym klikiem mozesz unieruchomic system na wieki (np usuwajac usera ktorym sam jestes i na dodatek jedynego admina... jest to mozliwe [...]

No, sam to kiedyś zrobiłem. :rozwal:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:59.