Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Płyta sony DVD-RW 1,4GB zabezpieczona? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/plyta-sony-dvd-rw-1-4gb-zabezpieczona-60186/)

szefo 24.12.2005 16:48

Płyta sony DVD-RW 1,4GB zabezpieczona?

Nagrałem filmy na tą"sony DVD-RW 1,4GB" płytę kamerą Sony handycam DCR-DVD92E ... po czym płyta została zfilalizowana.. zrzuciłem film na kompa... przez nagrywarkę "hpDVD640i" następnie w nero "6.3.1.17" recoreder >earse rewritable disc] płytka się wykasowała w nero pokazuje ze jest pusta ale w metryczce pod windowsem pokazuje ze dysk jest cały zapełniony.... Kamera ni przyjmuje płyty .... DISC ERROR... płyta nie jest porysowana.. niema ani jednej ryski. W instrukcji pisze ze niektóre napędy mogą jakoś zabezpieczyć płytę tak ze kamera jej pużniej nie uruchomi.....

Czy płyta mogła zostać zabezpieczona podczas kasowania danych w nero? <<wątpię..Jeśli tak to jak to zabezpieczenie usunąć?

innych pomysłów nie mam.... czy można przywrócić tą płytę do stanu Używalności?

W kamerze nie moge zfinalizować ani zdefinalizować płyty.

pablocoo 24.12.2005 16:57

Zrob PELNE kasowanie plyty, powinno pomoc...

szefo 24.12.2005 17:01

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Zrob PELNE kasowanie plyty, powinno pomoc...

Wykonałem pełne kasowanie....
przy Quick earse wyskakiwał error
Próbowałem ponownie pełne .. ale trwa to 12 sdekund i efekt jest taki sam.

PS. Jak zfinalizować lub zdefinalizować płytę na kompie? Jakiego programu użyć? i czy to moze pomóc?

Yarozelsky 24.12.2005 17:15

Cytat:

Napisany przez szefo
Wykonałem pełne kasowanie....
przy Quick earse wyskakiwał error
Próbowałem ponownie pełne .. ale trwa to 12 sdekund i efekt jest taki sam.

PS. Jak zfinalizować lub zdefinalizować płytę na kompie? Jakiego programu użyć? i czy to moze pomóc?

Spróbuj wykasowac płyte Alkoholem120%

szefo 24.12.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
Spróbuj wykasowac płyte Alkoholem120%

nie działa jest tak samo jak w NERO

szefo 24.12.2005 19:27

Cytat:

Napisany przez szefo
nie działa jest tak samo jak w NERO

w metryczce windowsa pisze....wolne miejsce 0 bajtów
zajęte miejsce 0 bajtów na wykresie całe kółko jest na niebiesko tak jak by dysk był cały zapisany .. wchodzę na płyte i nic tam niema... czy mozliwe jest aby ta płyta"niby specjalna do kamer"miałą na początku jakieś potrzebne do działąnia z kamerą pliki które mogłęm skasować na kompie?

sacd 24.12.2005 20:25

Płyta napewno nie była i nie jest zabezpieczona, raczej zniszczona co przy nośnikach
RW często niestety się zdarza. Aby to sprawdzić musiałbyś mieć jeszcze jedną płytkę.

szefo 24.12.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez sacd
Płyta napewno nie była i nie jest zabezpieczona, raczej zniszczona co przy nośnikach
RW często niestety się zdarza. Aby to sprawdzić musiałbyś mieć jeszcze jedną płytkę.

Po świętach chcę kupić nową płytkę.
Ale jak mam sprawdzić czy ta jest zniszczona?

mensir67pl 25.12.2005 00:01

Alkoholem120% zaznacz kasuj bledne TOC czy jakos tak nie mam zinstalowanego zeby pogladnac ;)

szefo 25.12.2005 01:14

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Alkoholem120% zaznacz kasuj bledne TOC czy jakos tak nie mam zinstalowanego zeby pogladnac ;)

prędkość kasowania1X(150KB/s)
Tryb pełnego kasowania
V Ignoruj błędy TOC(zawsze kasuj)
[ ] Zresetuj Book Type nośnika DVD jeśli to możliwe
..... Jeśli zaznaczę zrestetój Book to tez nie działa.

ponadto ....
sprawdziłem płytę programami: A-Ray scanner
Wynik:
Size 2474 MB
Length; 2:161:29:13
Sectors1266688
Data tracks; 1
Audio tracks; 0
sector scan- No Protection detected

oraz programem AnyDVD w którym wyskoczył następujący zonk:
W urządzeniu/napędzie F: nie wykryto obecności płyty!<<<mimo tego ze płyta jest w środku!

Jeszcze jutro pujde potruć kumplowi co by mi zformatował płyte u siebie bo przypomniałem sobie ze moja druga nagrywarka cd tez miałą problemy z kasowaniem RW... znaczy problemy heh... poprostu nie kasowała i tyle .. u niego w kompie tak a u mnie nie..VIRUS? Vredniakus?

szefo 27.12.2005 23:10

Program InCd rozwiązał problem.

Program InCd rozwiązał problem.
Dziękuę za pomoc!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56.