![]() |
Cytat:
|
a może tak by zdjąć z kontrolera hpt tego cdka? :)
na starszych wersjach czasami kaszaniło / nawer goście od hpt tak posami w jakimś manualu/ u mnie napędy cd były na standardowym / jako master qrde to był full wypas/ a hdd na hptku i wszystko chodziło pozdro |
Ludzie! Co wy z tymi via i sisami! Abit be6 jest na intelowskim 440BX! Tak wiec zadnych via4in1.
Pozdro |
dzienx za wszytkie odpowiedzi:))))
|
powyzsza uwaga moze byc bardzo sluszna niektore urzadzenia nie trawia dzialania z innym sprzetem na tym samym kablu ktory nie dziala w tym samym trybie
a co do via to moze zainstaluj najnowsze 4in1 chyba 4.37 i wtedy zobacz a jak nie to moze w biosie zerknij czy jest tam takie cos " primary ide - dma if aviable " lub "auto" cholera teraz nie pamietam :( |
A podłanczałeś te urządzenia oddzielnie?
Rożne UDMA moga się gryźć... z PIO chyba też... SiS'a to bym raczej nie kupił... dużo fajniejsza jest zabawa z błędami na chipsetach VIA ;D |
Jeżeli masz płyte główną na chipsecie VIA i teraz nie da się włączyć DMA to masz przesrane nawet via4in1 Ci pewnie nie pomoże (chociaż kto wie), miałem ten sam problem (testowałem 2 twarde SEAGATE 4,3 GB ATA66, SEAGATE 7200 BARACUDA 40GB IV ATA100 oraz nagrywarki ACER 6x4x32 i LG 16x10x40) rozwiązania były 2: 1)użyłem windowsa ME i (w zasadzie) dziłało
ale 2) dużo lepszą rzeczą była zmiana płyty gł. na SiS wtedy dopiero wszystko było naprawdę idealnie !!!!!!!!! |
Cytat:
|
a mnie sie wydaje ze sa jakies konflikty z dma z innymi irzadzeniami zrob tak
odpal "informacje o systemie" (start->programy->akcesoria->narzedzia systemowe->inform....) tam jest gdzies costakiego "urzadzenia powodujace konflikty czy jakos tak zreszta poprzegladaj wszystko i jak znajdziesz co sie gryzie to spisz na jakas kartke dokladnie i przepisz tutaj byc moze trzeba bedzie cos w biosie poprzestawiac to tymczasem |
Cytat:
|
A jaka płyta główna?
Może na KT-133A ??? Normalnie gryzie się z produktami spod znaku SB. Jak tak, to BIOS'a płyty zmień... bo to chipset gryzie się z muzyką... VIA 4in1 4.33 (i wyżej) mają pacza na to... ale BIOS jest lepszy :) |
Cytat:
|
A nie masz czasen SB Live na kompie ? bo u mnie to kaszaniło.
|
Jeszcze jedno czy mushe też włączyc synchroniczne przesyłanie danych???
|
Chciałem dodać że mam 98SE i kopiowanie płyty zajmuje mi (TEAC CD-W524E) osiem minut (TEAC ma włączone DMA) a powinno być w cztery:(((((( HeLP!!!!!!!!!!!!!1
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:29. |