Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Offie 2003 - "Czekaj, system windwos konfiguruje..." (https://forum.cdrinfo.pl/f5/offie-2003-czekaj-system-windwos-konfiguruje-60204/)

qfir 25.12.2005 14:59

Offie 2003 - "Czekaj, system windows konfiguruje..."

Witam

Otoz, mialem zainstalowane 2 pakiety office: 2000 (word, excel, power point) i 2003 (word, excel, power point, outlook, access). Jednak teraz juz nie potrzebuje kozystac z offica 2000, wiec go odinstalowalem. Od chwili kiedy na dysku pozostal mi tylko office 2003 za kazdym razem jak wlanczam jakis program z tego pakietu, to pokazuje mi sie okienko z napisem:
Cytat:

Czekaj, system Windows konfiguruje program Microsoft Office Profesional 2003
i trzeba chwile odczekac zanim program sie wlaczy. W przypadku outlooka taikie okienko pojawia sie srednio 10 razy zanim otworzy sie outlook.
Probowalem juz naprawiac offica 2003 oraz przinstalowywac, jednak bez rezultatu :smutny:

Jak macie jakies pomysly jak pozbyc sie tego okienka, to prosilbym bardzo o pomoc.

kraluk 25.12.2005 16:48

A spróbuj robić tak:
1. Odinstaluj Office'a.
2. Skasuj CAŁY katalog "Microsoft Office", w którym mieścił się O2003 - tak samo zrób z katalogiem O2000.
3. Pousuwaj klucze rejestru tyczące się Office'a.
4. Zainstaluj Office 2003.

Ja kiedyś miałem podobny problem i tak postępując go rozwiązałem ;)

qfir 25.12.2005 19:58

Cytat:

Napisany przez kraluk
A spróbuj robić tak:
1. Odinstaluj Office'a.
2. Skasuj CAŁY katalog "Microsoft Office", w którym mieścił się O2003 - tak samo zrób z katalogiem O2000.
3. Pousuwaj klucze rejestru tyczące się Office'a.
4. Zainstaluj Office 2003.

Ja kiedyś miałem podobny problem i tak postępując go rozwiązałem ;)

Zrobilem tak jak opisales i teraz mam jeszcze gorzej :(
Przedtem tylko przy outlooku pojawialo sie z 10 razy to okienko, a teraz juz przy kazdym programie :/

Czekam na jakies ine pomysly (oprocz formata :))

kraluk 26.12.2005 13:56

Cytat:

Napisany przez qfir
Zrobilem tak jak opisales i teraz mam jeszcze gorzej :(
Przedtem tylko przy outlooku pojawialo sie z 10 razy to okienko, a teraz juz przy kazdym programie :/

Czekam na jakies ine pomysly (oprocz formata :))

A spróbuj pokasować niektóre katalogi z folderu:
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared

W szczególności skasuj folder Office 11 i Office 9. Możesz również usunąć wszystkie katalogi, które są w jakiś sposób związane z pakietem MS.

A potem ponownie zainstaluj Office'a. Myślę, że to powinno w końcu pomóc...

qfir 28.12.2005 20:42

Cytat:

Napisany przez kraluk
A spróbuj pokasować niektóre katalogi z folderu:
C: \Program Files\Common Files\Microsoft Shared

W szczególności skasuj folder Office 11 i Office 9. Możesz również usunąć wszystkie katalogi, które są w jakiś sposób związane z pakietem MS.

A potem ponownie zainstaluj Office'a. Myślę, że to powinno w końcu pomóc...

Niestety, niedosc ze nie pomoglo to jeszcze przy otwieraniu outlooka dostaje dodatkowy komunikat:
Cytat:

"C: \Document and settings\...\Dane aplikacji\microsoft\addins\outlvba.dll" nie jest prawidlowym dodatkiem pakietu office.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:21.