![]() |
Blue screen Benq DW 1640
Witam. Mam pewien problem. Mam nagrywarke dvd benq dw 1640 i od pewnego czasu (wczesniej to nie wystepowalo) czasami podczas nagrywania jakiejs plytki ni z tego ni z owego wyskakuje mi blue screen o bledzie nr 0x0000008E (albo 0x000000E8) dzieje sie tak tylko jesli nagrwam plyte dvd. wydaje mi sie, ze nie zalezy to od biose nagrywarki, poniewaz wystepuje to przy biosie bslb, bsnb i jeszcze ktoryms ;p nie jest to tez wina windowsa (xp), poniewaz instalowalem go od nowa i nadal to samo. Przez takie cos zmarnowalem juz bardzo duzo plyt :/ Co moze sie dziac???
|
może masz taśme starą 80 zamiast 100 (chyba to tak) będzie różnica będę cienkie i grubie kabelki miałem takie coś przy kompie to była tasiemka , przy litku 1653S
sprwdź w/w |
Pozwolę sobie poprawić kolegę. Są taśmy 40- lub 80- żyłowe. Z innymi się nie spotkałem.
|
I jaka tasme powinienem miec??? 40 czy 80 zylowa??? Czy to wogole moze byc przyczyna??? Dodam, ze nagrywarke mam od poczatku sierpnia i dopiero od 2 tygodni takie problemy wystepuja :/
|
tasma 80 zylowa nie zaszkodzi :P sprawdz tasme to koszt 7 zł .. a jak nie tasma to sie bedzie dalej szukać problemu;]
|
Panowie - zwróćcie uwagę że problem występuje od niedawna więc nie jest to wina rodzaju taśmy - jedynie w grę może wchodzić jej uszkodzenie, lecz to malo prawdopodobne zakładając że kolega nie grzebał w kompie.
Zastanawiam się czy jakiś soft nie powoduje konfliktów ale to zainteresowany wie co instalował w ostatnim czasie i co może mieć związek z paleniem (duży transfer, sterowniki kanałow IDE etc.) |
a przepraszam co do taśm u mnie też tak było z litkiem 1653S działał 10 miecha i po 10 miecha dętka musiałem tąśme wymienić 7 zł to nie jest dużo przecież a ile może pomóc
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:08. |