![]() |
Duzy problem z napisami POMOCY !!!!
Witam , mam duzy problem kupilem niedawno DVD z odczytem formatu Dvix , nagrałem pare plytek i wogule niepojawiaja mi sie napisy ( format txt ) . W tym temacie jestem zielony wiec prosze o pomoc .
|
napisy musza być *.str żeby je odtwarzacz wyświetlił do przekonwertowania użyj SubEdit-Player
|
Dzieki za pomoc , ale to tez niepomoglo . Jak niebylo napisow tak dalej niema :( POMOCYYYYYY !!!
|
Może przeczytaj instrukcję. A jak ci się tak nie chce, to może chociaż podaj model tego DVD, bo jak wcześniej pisaliśmy wszystkie szklane kule potłukły się przed świętami, a nowe jeszcze nie dotarły.
|
Cytat:
|
Instrukcje przeczytałem 10 razy na temat napisów jest dosłownie 2 zdania . Model Grundig livance gdp 2400/1 .
|
Cytat:
Cytat:
dobrze jest aby pliki filmowy i tekstowy miałe te same nazwy. Napisy można wczytać z pilota w czasie oglądania filmu. Niestety odtwarzacz ten nie obsluguje polskiej czcionki, ak więc będziesz mial krzaczki zamiasy ą,ł,ż itp. |
Cytat:
a skąd wziąć to firmware? szukać nie będę - google pewnie wie, a jak nie to telefon do serwisu? :idea: a napisy .srt (pewnie bez polskich znaków) włącza się - stop/wybiera się napisy/przycisk w prawym dolnym rogu aż pojawi się DIVX SUB....../ strzałka w górę, klik na film i play. |
tutaj jest obszerny temat o tym DVD i napisach z linkiem do nowego firmware...http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t...er=asc&start=0
|
a czy ty nie potrafisz podać marki i modelu tego DVD
|
Potrafie, jest podana w wczesniejszej wypowiedzi :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:56. |