![]() |
Ceny DVD DL
Piszcie tu gdzie i za ile można kupić DVD DL(chodzi oczywiście gdzie najtaniej dobrej jakości nośniki : verbatim, TDK...), a tak na marginesie to zastanawiam się kiedy stanieją i do jakiej ceny zejdą ?
|
No DL troche drogie :( i nie wszędzie dostępne :( (w mojej miejscowości się ich nie kupi)
stanieja pewnie jak wejdą płytki DVD HD i BlueRey (chyba tka się pisze) |
A ja myślę, że raczej nie stanieją, prędzej zostaną wyparte przez nowe pojemniejsze nośniki. Ich wprowadzenie było chwytem marketingowym, mającym na celu sprzedaż nowych modeli nagrywarek.
|
Cytat:
|
TDK nie ma DLi dobrej jakosci. W tej chwili sa tylko 2 szkoly DL: Ritek/Ricoh i Verbatim/MKM.
Z Verba byly tylko Imation i Verbatim jezeli chodzi o polski rynek. Reszta to Ritek/Ricoh. Nie wiem jeszcze tylko skad sa te Philipsy DL. Moze byc to udezenie Mosera w ten segment, ale watpie... |
Cytat:
|
A co myślicie o tych płytkach:
TraxData DVD+R double layer 8.5 GB producent Ritek RIDATA DVD+R DOUBLE LAYER 8.5 GB prod. RITEK ?? |
Cytat:
|
Moim zdaniem najlepsze dostęne na rynku to Verbatim DVD+R DL 2,4x :)
Cena 17,50 zł :) Philipsy DVD+R DL po 21 zł http://www.sklep.delfin-cdr.pl |
Czy normy PIE/PIF dla płyt DL są takie same jak dla zwykłych?
Dzięki, latet |
Takie same :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
CZasami na drugiej warstwie jest gorzej. Traxdata sa dobre tylko te x2.4, x4 juz nie pala sie tak dobrze. A niedlugo bede mial verba + i - zobacze jaka roznica jest.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:05. |