![]() |
Może zadzwoń do BOK albo skorzystaj z jego internetowej wersji
http://bok.plusgsm.pl/cgi-bin/rightn...duser/ask.php? |
U mnie jest tak samo na telefonie i w eboku :P
PS Ale może to dlatego, że sprawdzam konto za pomocą kodu *100# :) Może wie ktoś gdzie zgłosić błędy skrypcie ebok-a? Miałem taką sytyacje, mój brat ma telefon w plusie na abonament i mialem włączyć mu pakiet 500sms za 5zł, w eboku kliknęłem aktywuj jako krotność wybralem 1, i w kolejnym kroku potwierdzilem ostatecznie chęć korzystania z usługi. Stronka przeładowała się przyszdł sms, że usługa została włączona, ale w aktywnych pakietach nie było jeszcze wyświetlonej usługi, wiec po ok. 5 minutach kliknelem odśwież... brat zdziwony mówi, że dostal kolejnego smsa o aktywacji usługi, stwierdzilem, że może poprostu nastąpił jakis błąd. Za kolejne 5min znowu odświeżyłem strone, a po chwili brat dostał smsa... troche się zdziwiłem, no ale cóż jeszcze nie zalapałem o co chodzi.. :D na liście pakietów nadal nie był wyświetlany pakiet 500 smsów, więc stwierdziłem, że ebok ma pewnie jakieś opóźnienie. Wyłączyłem stronke i po jakiś 2 godzinach zalogowałem się kolejny raz i tym razem okazało się, że usługa została włączona trzykrotnie. Przypomniało mi się odrazu czym było to spowodowane :| Troche szkoda tych 10zł bo brat raczej nie wykorzysta 1500smsów... |
Trochę odświerze temat stan konta można sprawdzić logując się na Ebok https://ssl.plusgsm.pl/ebok/index i tam zauważyłem pewnie nieprawidłowości co do stanu konta pomiędzy tym co na stronie podają a tym co jest wyświetlane jest na wyświetlaczu telefonu w telefonie jest mniej pokazywane o ok 6zł.
|
Cytat:
EDIT Już znalazłem: http://www.fkn.pl/news/id__15965/ |
No na mój oblatany-w-komórkach-chłopski rozum U=Unit=Jednostka...hmm...Jeżeli zejdzie do zera i nie będziesz mógł dzwonić to będzie to - no w najgorszym wypadku bomba ;)
|
Chyba chodzi o obliczanie stanu konta przez karte SIM :)
|
A a czym polega nowa platforam bo też mam simplusa i nigdy nie zmieniałem platformy.
|
przejdz na nowa platforme (bedziesz mogl sprawdzac stan konta kodem *100#), ta stara to porazka - info na stronie simplusa
|
nie mam włonczonej usługi iformacje lokalne pojawiło sie jakieś 275 U. i ciul wie co to oznacza :(
Telefon Sagem My X5-2 |
Stan konta pokazuje się na wyświetlaczu chyba, że masz właczoną opcję informację lokalne to wtedy zamiast stanu konta pokazuje się informacja w jakim mieście się znajdujesz.
Niewiem jak w twoim telefonie u mnie na sagemie można przełączyć wciskając klawisz C (cofnij kasuj) i wtedy znika nazwa miejscowości a pokazuje się stan konta. A ważność do kiedy konto jest zasilone można sprawdzić *125# |
Simplus -> pytanie
Włąśnie kupiłem se pakiet startowy simplusa i pojawiło się na wyświetlaczu jakieś 275 U. (na początku było napisane 300 U. po paru połaczeniach zeszło do 275 U.) co to oznacza ?? I kolejne pytanie jak sprawdzić stan konta w simplusie ???
Mam taryfe Easy :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44. |