Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Kopiowanie filmów DVD z wypożyczalni (https://forum.cdrinfo.pl/f11/kopiowanie-filmow-dvd-wypozyczalni-60292/)

doctor71 27.12.2005 19:26

Kopiowanie filmów DVD z wypożyczalni

W jaki sposób i czym skopiować płytę z filmem DVD z wypożyczalni?

Mich@ł 27.12.2005 19:45

Korzystałeś z opcji szukaj ?

Odp: np. dvd shrinkiem, dvd decrypterem, DVDFab Decrypterem...

doctor71 27.12.2005 19:57

DVDshrink i decrypter sobie nie radzą. Nawet przy włączonym AnyDVD5631 :(. DVDFab dopiero bede próbował ale jeśli to nie wyjdzie to już nie mam żadnych perspektyw i dlatego pytam

Yarozelsky 27.12.2005 20:28

Cytat:

Napisany przez doctor71
DVDshrink i decrypter sobie nie radzą. Nawet przy włączonym AnyDVD5631 :(. DVDFab dopiero bede próbował ale jeśli to nie wyjdzie to już nie mam żadnych perspektyw i dlatego pytam

1.nie pisz że chcesz kopiowac film z wypożyczalni bo to piractwo ;)
2.w wiekszosci filmów dvd da sie zrobic kopie bezpieczeństwa za pomoca shrinka,dvdfab'a,decryptera,any dvd itp.
3.wyjatkiem sa niektóre płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da
4.do tego wszystkiego bardzo przydaje sie dobry dvdrom

wisiann 28.12.2005 05:02

Cytat:

Napisany przez doctor71

spytaj sie pana z wypozyczalni ma moze pirata pod lada to ci sprzeda taniej mniej bolu glowy i nie przespanych nocy
pozdro!!

KOSZERNY 31.12.2005 01:45

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
3.wyjatkiem sa niektóre płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da
4.do tego wszystkiego bardzo przydaje sie dobry dvdrom

a jak i czym zobić kopie bezpieczeństwa z tych płyt

PIOTR34 31.12.2005 02:24

Cytat:

Napisany przez KOSZERNY
a jak i czym zobić kopie bezpieczeństwa z tych płyt

Tu masz odpowiedź w drugim punkcie

KOSZERNY 31.12.2005 02:54

nie wiem czy zauważyłeś ale właśnie ten post cytowałem i mam problem "płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da" gdyby poszło tymi programam to nie pisałbym postu

wisiann 31.12.2005 08:59

Cytat:

Napisany przez KOSZERNY
nie wiem czy zauważyłeś ale właśnie ten post cytowałem i mam problem "płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da" gdyby poszło tymi programam to nie pisałbym postu

u wszyskich te programy poradzily sobie bez problemu wiec odpowiedz jest prosta masz prawdopodobnie nie najlepszego kompa
pozdroo!! :rozwal:

Zimoon 01.01.2006 22:30

Treść płyty zgrałem za pomocą DVDFab (dvd shrinkiem, dvd decrypterem jak zrzuciłem tymi programami to nie mogłem się nagrać) a następnie zgrałem na płytkę za pomocą DVDshrink.
płytka została zgrana tyle tylko że po włożeniu do odtwarzacza b.długo ją kręci zanim cokolwiek się pojawi a następnie zaczyna odtwarzać. Po oglądnięciu 80% filmu zaczyna wieszać obraz.

georg 01.01.2006 22:45

A konkretnie to jaki to film?

Zimoon 01.01.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez georg
A konkretnie to jaki to film?

"Troja"

georg 01.01.2006 23:26

Cytat:

Napisany przez Zimoon
"Troja"

Anydvd 5.6.3.1 i poszło bez problemów.... oczywiście kopia zapasowa ;)
Może masz coś namieszane w kompie?

wisiann 02.01.2006 01:08

Cytat:

Napisany przez Zimoon
Treść płyty zgrałem za pomocą DVDFab (dvd shrinkiem, dvd decrypterem jak zrzuciłem tymi programami to nie mogłem się nagrać) a następnie zgrałem na płytkę za pomocą DVDshrink.
płytka została zgrana tyle tylko że po włożeniu do odtwarzacza b.długo ją kręci zanim cokolwiek się pojawi a następnie zaczyna odtwarzać. Po oglądnięciu 80% filmu zaczyna wieszać obraz.

Troja jest dosyc dlugim filmem i jak ja skompresujesz do 4,5 to ma prawo sie przycinac sprobuj powyrzucac co tylko sie da i nagraj najlepiej sam film.
pozdroo!!

mensir67pl 02.01.2006 08:56

Cytat:

Napisany przez wisiann
Troja jest dosyc dlugim filmem i jak ja skompresujesz do 4,5 to ma prawo sie przycinac sprobuj powyrzucac co tylko sie da i nagraj najlepiej sam film.
pozdroo!!

Wedlug jakie teori ma sie przycinac ? jak by sie klatkowal to jeszcze

Przycinac to sie moze ale to od nosnika :) a nie kompresji

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:33.