![]() |
Zobacz w bosie temperature procka.Gdy będziesz miał dużo powyzęj 50 stopni to może od tego
|
Cytat:
Po pierwsze - defragmentacja to NIE format !! Defragmentacja to porządkowanie dysków - układanie plików, przenoszenie itd. Nic nie tracisz, a potrafi to przyspieszyć działanie komputera - bo szybciej odnajduje dane. A co do sprawdzania czy są dobrze poprzypinane - po prostu wyłącz kompa, otwórz go i sprawdź czy wszystkie taśmy - zasilające, danych, są solidnie wetknięte w gniazda. To samo z modułami pamięci, kartą graficzną. Oczywiście rób to ostrożnie, przedtem dotknij się jakieś kaloryfera i nie miej na sobie niczego wełnianego. I jakoś nie widzę, czy sprawdziłeś czy kręcą się wszystkie wentylatory - zasilacz, procesor, karta garficzna, czasem i chipset płyty głównej (nie wiem czy u Ciebie akurat jest). I sprawdź temperaturę - np. Everest Home Oczywiście dołożenie pamięci to jak najbardziej dobry pomysł. Pozdrawiam ro29 |
1. format c
2. odpowiednie stery wgrać 3. nie skutkuje to: otworzyć skrzynke i dotykać radiatorków sprawdzając czy nie parzą 4. podpiąć inny zasilacz (pożyczony od kumpla, jedyny warunek: firmowy! ) 5. dalej to samo? wtedy pomyślimy... ;] |
Cytat:
jeszcze z 256 mb ram |
To EVEREST czy EVERST?
I tak wogole to komp wyczyscilem nie raznic nie daje:( Defragmentacja:|czyli format obu dyskow?-jesli tak..nic nie daje Jak mam posprawdzac czy sa dobrze poprzypinane jak sie kompletnie nie znam:O |
Ja bym sprawdzil przedewszystkim czy proc sie nie gotuje tym programem Everest a potem spawdzil napiecia z zasilacza bo moze on umierac!! Albo na grafica stana wentyl.. :D
|
Edit co do mojego. Sprwdz ,jak rozkrecisz kompa , czy wszystki czesci , tasmy sa dobrze dopiete.
|
Przy jakiej grze się zacina??np...
Czy wygląda to jak równomierny ''pokaz slajdów"? |
Pewnie dysk twardy nie domaga (trzeba robić defragmentację ludziska przynajmniej raz na 2 tygodnie) ja robię raz na tydzień ;)
|
Ja na twoim miejscu sprawdzilbym czy w srodku komp nie jest brudny i przeczyscil wiatraczki. A jezeli to nie pomoze to sprawdz jakims programem czy nie grzeje ci sie z bardzo i nie wylacza go.
Program: Aida Everst Gdzie ich szukac?? ==>> www.google.pl Sprawdz tez czy nie masz jakiegos wirusa i innych smieci. |
WIec:Athlon 1.7+, radeon 7550 64mb!!! PODOBNO w radeonach 7550 nei ma wiatrakow ...??:D
Machine name: ADAS-BCDBD5E45D Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp.050301-1521) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: VIA Technologies, Inc. System Model: VT8367-8233 BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG Processor: AMD Athlon(tm) XP 1700+, MMX, 3DNow, ~1.5GHz Memory: 256MB RAM Page File: 336MB used, 280MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) DX Setup Parameters: Not found DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode |
jak to nie wiesz co masz podać ?! O_o dokladnie napisz jaki masz PC karta ,mobo , procek itp..
Pozatym mogl pasc wiatrak na karcie graficznej i sie karta przegrzewa... to chyab najbrdziej prawdopodobne ;] pozdroawiam |
Wydaje mi sie ze to nie wina slabej grafiki bo na poczatkju takie rzeczy nie mialy miejsca!!
Niestety konfiguracji nie podam..bo nie wiem co mam podac :piwo: moze cos wiecej na temat tej nieszczesnej konfiguracji:D? A i co z tymi wiatraczkami:) |
Cytat:
pewnie za mało masz pamięci ,tak mi się wydaje |
Podaj konfiguracje komputera.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:14. |