![]() |
Pytanie od poczatkujacego
Pytanie zadałem już w innym, ale jak się okazało baaaardzo starym temacie, więc postanowiłem założyć temat bo coś się połapać nie mogę, a w dziale DVD jestem laikiem.
Chodzi o kopiowanie (robienie wiernej kopii oryginału) płyt DVD. Jeśli mamy np film na DVD i chcę go skopiować, jednak płyta posiada zabezpieczenia to czy istnieje jakiś prosty sposób na zrobienie i nagranie jej wiernego obrazu ? Czy zależne jest to od rodzaju i modelu nagrywarki, czy może to nero ma takie ograniczenia wprowadzone ? Zakupiłem nagrywarkę i oczywiście przy próbie kopiowania pojawia się komunikat o zabezpieczeniu i koniec.... Czy jeśli wymienię Pionieera na np LG to się coś zmieni czy to tylko kwestia oprogramowania ? Z góry dziękuję za prostą i konkretną odpowiedź. Jeśli jest to kwestia sprzętu a nie programu to mam możliwość wymiany do jutra :). |
Szukajka na forum gryzie ||
Nero to se z żadnym filmem zabezpiecoznym nie poradzi || W celu ominiecia i zrobienia kopi bezpieczeństwa filmu 1:1 potrzebujesz najnowsze AnyDVD+CloneDVD |
i jeszcze kopia 1:1 jest możliwa jeżeli oczywiście film zajumuje mniej niż 4.7 Gb bądź jeżli nagrywarka potrafi nagrywać to 8.7 lub 9.4 GB to wtedy masz najwierniejszą kopie 1:1, oczywiście cały zas mówimy o legalnej kopii bezpieczeństwa
|
Dziękuję za informacje. Czyli nagrywarkę zostawiam, a tylko pokombinuję z oprogramowaniem. Szkoda, że nie nagrywa tych większych płyt.
P.S. Ja zawsze mówiłem o kopii bezpieczeństwa :). Ostatnio na nowej płytce brat mi usiadł i mi ją zniszczył :(. |
Cytat:
dwuwarstwowe DL ? i jaki to jest model Pioneera ? |
Pioneer DVD-110D black
chodzi o płyty te 8 GB (chociaż własnie patrzę, że może jednak nagrywa... -muszę potestować) -takie na których są filmy. No chyba, że się mylę to proszę mnie uświadomić. Muszę zobaczyć jak radzi sobie z kopiami bezpieczeństwa zabezpieczonych płyt. Widzę, że nie potrzebnie rzuciłem się na oryginalne nero za 15 zł.... O ile na kompie robię baardzo dużo różnych rzeczy o tyle w temacie DVD jestem narazie laikiem. |
Cytat:
|
Wypala takie płyty tylko cena tych płyt jest na razie duża ( 20-30zł ) i czy warto ? są tacy co kupują mimo wszystko
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:55. |