Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   amatorka zgrywa film z cyfrówki :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f13/amatorka-zgrywa-film-cyfrowki-60369/)

rocher 03.01.2006 10:22

Cytat:

Napisany przez ed hunter
czy przymulasty sprzedawca dostarczył rzecz? :)

No niby sprzedawca dostarczył, co prawda nie przymulasty (bo za tym zbytnio nie przepadam) ale ogólnie tak, z tym, że coś mam chyba u siebie s******one, za dużo rzeczy mi ostatnio nie działa tak jak powinno, więc dziś chyba sobie zrobię szybki i sprawny formacik C :]

Cytat:

Napisany przez coil
a możesz w kilku słowach opisać co to za "instrukcje" z forum. Czy jest jakas reguła odnośnie slotu itp ?

Gdzieś przeczytałam o slotach, byłam przekonana, że to właśnie tu na forum, ale jak zaczęłam teraz szukać, gdzie to było, to się okazało, że było gdzie indziej :] a dokładnie tu:

konfiguracja kompa z fire wire

coil 03.01.2006 07:18

Cytat:

Napisany przez rocher
A tak na marginesie, to wie może ktoś (mam nadzieję, ze nie dostanę za to ostrzeżenia) skąd można ściągnąć pinnacle studio wraz z lekarstwem?

odezwij się do mnie na priva......

coil 03.01.2006 07:17

a możesz w kilku słowach opisać co to za "instrukcje" z forum. Czy jest jakas reguła odnośnie slotu itp ?

ed hunter 03.01.2006 06:39

Cytat:

Napisany przez rocher
Ojjj a ja dodam tylko
GŁODNEMU CHLEB NA MYŚLI :haha:

głodny to bardzo ogólne określenie :D

czy przymulasty sprzedawca dostarczył rzecz? :)

rocher 03.01.2006 06:33

Cytat:

Napisany przez M@X
To ja tylko dodam - slowa "amatorka" i "film" wystepuja przy sobie raczej wylacznie na stronach o okreslonej zawartosci ;-).

Ojjj a ja dodam tylko
GŁODNEMU CHLEB NA MYŚLI :haha:

M@X 03.01.2006 01:04

To ja tylko dodam - slowa "amatorka" i "film" wystepuja przy sobie raczej wylacznie na stronach o okreslonej zawartosci ;-).

ed hunter 02.01.2006 20:59

ja tam nie wiem - zapytaj się osła mułowatego jakiegoś :>

rocher 02.01.2006 20:57

A tak na marginesie, to wie może ktoś (mam nadzieję, ze nie dostanę za to ostrzeżenia) skąd można ściągnąć pinnacle studio wraz z lekarstwem?

rocher 02.01.2006 20:54

Cytat:

Napisany przez coil
może popróbuj włożyć firewire w inny slot. Ja na przykład miałem tak ,że gubił mi klatki przy zgrywaniu i to ogromne ilości - nie dało sie oglądać. Po przełozeniu w inny slot poszło jak burza.

Już wcześniej przełozyłam, bo w slocie, pod którego na początku podpięłam firewire komp mi w ogóle nie widział kamery. Teraz mam podpietego pod slot 3 i zgodnie z instrukcjami, których sie na forum doszukałam, slot 6 mam pusty.

coil 02.01.2006 13:26

Cytat:

Napisany przez rocher
Tak swoją drogą to ja tym bardziej nie wiem o co chodzi.

pewnie szanownemu koledze "rozkosznie" :* skojarzyło się słowo "amatorka" :-)))

coil 02.01.2006 13:25

może popróbuj włożyć firewire w inny slot. Ja na przykład miałem tak ,że gubił mi klatki przy zgrywaniu i to ogromne ilości - nie dało sie oglądać. Po przełozeniu w inny slot poszło jak burza.

rocher 31.12.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez M@X
TO ja taki malutki OT - przyciagla mnie nazwa tematu, zgadnijcie dlaczego ;-)...

Tak swoją drogą to ja tym bardziej nie wiem o co chodzi.

A wracając do mojego problemu, to mam pinnacle ino to trial, czy w trialowej wersji sa jakies ograniczenia, które uniemożliwią mi przebycie bez nerwów całego procesu począwszy od zgrania filmu na hdd do nagrania na dvd?
Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedniego lekarstwa do posiadanej wersji :/

Reetou 31.12.2005 19:03

Cytat:

Napisany przez M@X
TO ja taki malutki OT - przyciagla mnie nazwa tematu, zgadnijcie dlaczego ;-)...

Ja nie wiem ;)

coil 31.12.2005 18:58

Cytat:

Napisany przez rocher
To może udzielisz mi drobnych wskazówek co do konfiguracji pinnacla?
Bo pinnaclem jeszcze nie próbowałam zgrywać. Jaki format ustawić przy zgrywaniu? DV?
Będe wdzięczna za pomoc

pozdrawiam

w pinaclu praktycznie nic nie konfigurowałem - program jest utworzony w postaci zakładek i kazda zakładka to kolejny krok jaki musisz wykonać czyli zgrywanie, obróbka i przeróbka z wypaleniem na wybrany format. Programisko jest po polsku i wszystko robi sie intuicyjnie. Jedyne co ustawiam to jakość z jaką ma być tworzone DVD - zawsze wybieram najlepszą i tyle.

Cytat:

Napisany przez rocher
Jaki format ustawić przy zgrywaniu? DV?

tak - zgrywam do DV

rocher 31.12.2005 18:50

Cytat:

Napisany przez coil
dziwię się troszkę bo też mam Sonego, zgrywam Pinnaclem przez firewire i po przeróbce na DVD jest miodek - obraz brzytwa. Zgrywam zawartość kasetki na HDD (kupa giga) i potem przerabiam też Pinnaclem na format DVD z opcją nagrania płyty no i finał. Oczywiście po drodze robię różne przejścia, wycinam to i tamto....

To może udzielisz mi drobnych wskazówek co do konfiguracji pinnacla?
Bo pinnaclem jeszcze nie próbowałam zgrywać. Jaki format ustawić przy zgrywaniu? DV?
Będe wdzięczna za pomoc

pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.