Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Czy można wyciągnąć Subpicture Menu z voba. (https://forum.cdrinfo.pl/f13/czy-mozna-wyciagnac-subpicture-menu-voba-60372/)

Reetou 30.12.2005 23:43

Program jako taki jest darmowy, ale... ;)

NuMenu4U powstał jako narzędzie do rekompresji menu - najpierw rozkłada menu na składniki (to o czym wyżej rozmawialiśmy), później kompresuje wideo (np. za pomocą CCE), a następnie składa menu do kupy przy użyciu Scenarista. Tak więc sam program jest darmowy, ale wykorzystuje do pracy płatne (i to nieźle ;)) programy.

Opcja dla VIP po dotacji min. $15 to przede wszystkim możliwość zastosowania do składania materiału programu Muxman zamiast Scenarista.

Liar 30.12.2005 17:10

Cytat:

Napisany przez kebul
a to jest darmowy program? :)

Generalnie rzecz biorąc użyłem tego programu po raz pierwszy, ściągnąłem z oficjalnej strony (niepamiętam z jakiej - Google) i zrobiłem to, o co mi chodziło.
Jest tam jakiś odnośnik w Helpie do VIP - 15$, może to jakies większe możliwości - nie wiem. Do tego co potrzebowałem wystarczyło. Ale Reetou będzie wiedział. On używał tego programu częściej.

Pozdrawiam - oczywiście noworocznie.

kebul 30.12.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez Reetou
Nie znalazłem nic lepszego od NuMenu ;)

a to jest darmowy program? :)

Liar 30.12.2005 11:54

Dziękuję za odp. - temat do zamknięcia

Reetou 29.12.2005 18:29

Nie znalazłem nic lepszego od NuMenu ;)

Wcześniej robiłem to ręcznie za pomocą Vobedita i DVDSupTools (czy innych do konwersji napisów), ale sporo zabawy z tym było. Dlatego NuMenu to jest to! :D

Liar 29.12.2005 14:06

Jeśli chodzi o pytanie z tematu, to zauważyłem, że ładnie sobie z tym radzi (nie tylko z tym zresztą) NuMenu4U, choć jestem ciekaw czy jakiś inny prostszy program potrafi wyciągać podświetlenia klawiszy.

Pozdrawiam.

Liar 29.12.2005 13:31

Dziękuję - przeoczyłem, faktycznie Shrink to robi.

kebul 29.12.2005 13:06

Cytat:

Napisany przez Liar
Witam.
A drugie pytanie poza tematem. W specyficznych okolicznościach korzystam z programu DvdShrink. Czy jest w nim możliwość zaznaczenia które audio lub napis będzie się uruchamiał po starcie płyty ? W programie DvD2One jest taka możliwość, natomiast w Shrinku nie zauważyłem.

jest taka opcja na pewno poczytaj na tej stronie :)

Liar 29.12.2005 10:34

Czy można wyciągnąć Subpicture Menu z voba.

Witam.
Pytanie jak w temacie. Łatwo wyciągnąć video, audio, obrazki lub klipy z menu i.t.d., ale czy można wyciągnąć podświetlenia znajdujące sie w dowolnym Menu ? Jeśli tak to w jaki sposób ?

A drugie pytanie poza tematem. W specyficznych okolicznościach korzystam z programu DvdShrink. Czy jest w nim możliwość zaznaczenia które audio lub napis będzie się uruchamiał po starcie płyty ? W programie DvD2One jest taka możliwość, natomiast w Shrinku nie zauważyłem.

Pozdrawiam wszystkich.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:15.