![]() |
Może
|
Sprawadź wujka na pomoc może on da rade :D
|
ale mi pisze jak wlacze ta nagrana przezemnie gre: "Please insert PlayStation CD-ROM"
|
To może spróbuj go podkręcić. Kiedyś tak zrobiłem i trochę pomogło.
(Z doświadczenia wiem że optymalna prędkość to 4x) |
nagrywam z predkoscia 1x - 4x, nie wieksza, a laser mam juz slaby (mocno swieci) ale inne cd czyta i nikt przy nim nie majstrowal
|
A może PSX ma po prostu zjechany laser? Może ktoś się bawił w podkręcanie i przedobrzył.
A wogóle to z jaką prędkością nagrywasz? |
Cytat:
|
Moja nagrywarka obsługuje RAW-DAO96, a wogóle dopiero co kupiłem nową
|
Cytat:
Ja z braku Pasteli nagrywam na Crystal Azo (gry) i Esperanza (progsy, cdda, próba moich wynalazków ^^). @Barbados A jaką masz nagrywarkę? Może nie obsługuje RAW-DAO96? (musiałaby to być baaaaardzo stara palarka). |
Ja nagrywałem na Titanium i chodziły pięknie.
Choć teraz to wszystko wypalam na Verbatimach Pastel (gier już nie nagrywam), wszystko przez Beriona który mnie przekabacił tym gadaniem jakie to one wspaniałe. :) |
A no wujek nagrywa na PLATINUM, ale tak przegladam i mam pare gier na Esperanzie i nawet jedna na Hawku
|
Jesli wujek nagrywa i dzialaja to modchip musisz miec. Sprobuj nagrywac na tych plytach co wujek ;-).
|
Raczej nie mam Modchipa, ale mój wujek nagrywa mi gry i działają, a nagrywam tera na esperanze
|
@ loki7777
Kiedy ja nic takiego nie pisałem :) Wiem, że PSXa i dlatego mówię, że na "PS1" nie trzeba się szczypać z highquality nośnikami. Poradzi sobie i na X-Discu. To konsola z tytanu. Oczywiście, że im lepszy nośnik tym lepiej lepszy odczyt. Ale generalnie... @ M@X Ja mam niedobre doświadczenia z czarnymi (ofkoz mówię o CD-R z czarnym pigmentem, a nie oryginałach z teflonem). @ Barbados Jeśli nie masz modchipa to ratuje Cie tylko AR czy CodeBreaker. Z tego co kojarzę to można było za ich pomocą podmienieć oryginał na kopię. Z drugiej strony: mod kosztuje max 10zł i zrobi Ci to każdy na giełdzie w 10min. |
@berion ale on ma psx a od kiedy on czyta dvd:)?:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |