![]() |
@wolfen3 kiedy sie moge spodziewac tego programiku?
|
Cytat:
PS. Sorry za Off-top |
@wolfen3 bede Ci bardzo wdzieczny. Bedzie z Ciebie prawdziwy kol Maderfaker ;)
|
Cytat:
:cool: |
ja napisze jeden :) niedlugo mam kolo z "c" wiec to bedize dobry trening
|
albo poleci dobra lekture jak to sie robi tzn. pisze kok po kroku chodze do III gim i mam nna macintoshach a na windowsy nie mam co liczyć a informatycy w mojej szkole napewno by nie dali lekcji o programowaniu
reputka sie sypnie |
Moze jednak ktos poswieci troche na napisanie jednego z tych programow?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
w pascalu, wspomagajac sie ksiazka dalbym rade...
|
Te wszystkie porgramy to praktycznie to samo tylko inaczej sie nazywa.... w C++ niestety jestem za slaby (glosne "Buuuu!" z sali) ale w delphi pisalem cos takiego na zaliczenie (nie jeszcze nie studiuje ;p ).
|
Program w C++
Kolega mnie poprosil abym mu napsial program w C++, ale ja programowac. Pomyslalem, ze skoro na forum jest tyle zdolnych osob to moze ktoras z nich by w razie nadmiaru czasu napisala jeden z ponizszych programow:
Filmoteka: struktura: Film (tytul, rezyser, gatunek) filmoteka: tablica o elementach typu 'Film' funkcje: dodawanie filmu, usuwanie filmu, szukanie filmu, wyświetlanie wszystkich filmów danego reżysera, wyświetlanie wszystkich filmów z danego gatunku, wyświetlanie wszystkich filmów z filmoteki. Informacje przechowywane w pliku tekstowym. Ksiazka adresowa: struktura: Kontakt (nazwisko, imię, numer telefonu) ksiazka adresowa: tablica o elementach typu 'Kontakt' funkcje: dodawanie kontaktu, usuwanie kontaktu, szukanie kontaktu, wyświetlanie wszystkich kontaktów na dane nazwisko, wyświetlanie kontaktu o danym numerze telefonu, wyświetlanie wszystkich kontaktów. Informacje przechowywane w pliku tekstowym. Magazyn: struktura: Towar (towar, cena detaliczna, ilosc) magazyn: tablica o elementach typu 'Towar' funkcje: dodawanie towaru, usuwanie towaru, szukanie towaru, wyświetlanie towaru, wyświetlanie towarów o cenie niższej od podanej w argumencie funkcji, wyświetlanie towarów o mniejszej ilości niż podana w argumencie funkcji, wyświetlanie wszystkich towarów. Informacje przechowywane w pliku tekstowym. Z gory dzieki w imieniu kolegi. Termin skladania prac 12 I 2006. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:50. |