![]() |
buttony
witam
mam taki maly dylemat: czy da sie jakos z menu (plik vob) wydzielic osobno buttony. np majac menu glowne gdzie jest powiedzmy przycisk PLAY czy jakikolwiek inny jakos ten button wyeksportowac tak zeby dalo sie go wykorzystac w jakims innym programie do authoringu czy do tworzenia menu (dvd maestro czy dvd menu studio) |
Chodzi ci o obrazek klawisza? Tworzy on całość z tłem - możesz zapisać całą planszę menu jako obrazek np w programie Menuedit - a dalej jakiś program graficzny ;)
|
To po co się męczyć w taki sposób ;) nie lepiej zrobić printscreena i dalej jak juz napisałeś... jakiś program graficzny, polecam photoshopa, a jak nie ten to w każdym razie coś co ma możliwość zapisania bez tła, czyli w formacie gif, png czy co tam jeszcze bez tła chodzi....
pozdro rocher |
... ależ ja się nie męczę ;)
Możesz robić jak chcesz - w PowerDVD jest też możliwość zrobienia zrzutu ekranu... Różnica polega na tym, że za pomocą Menuedit wyciągniesz obrazek w oryginalnych kolorach, a przechwycony np. przez print screen będzie miał kolory zależne od ustawionego profilu wyświetlania. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54. |