![]() |
Czy Plextory są dobre
http://sklep.benchmark.pl/pelny_24354.html
Witam co sądzicie o tej nagrywarce, czy plextor to tylko drożyzna nie warty swojej ceny czy skok jakości żeczywiście widać? Na początku chciałem kupić LG GSA 4167 B ale po Waszych opiniach mi się odechciało. Prosze o pomoc bo raz mi już 320 zeta poszło się... |
A cóż to za pytanie? ???
Plextory są najlepsze na świecie :1miejsce: Chociaż powiem szczerze :> Że największy skok jakości objawia się gdzieś tak w okolicy 500zł :taktak: :czar: |
są dobre.
|
sa dobre, ale po co przeplacac jak mozna kupic np. BenQ DW1640 - o ile sie nie myle jest to OEM
pozdro ;) |
Są dobre, polecam :)
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o tego Plextora (PX-750A), to oferuje wysoką jakość zapisu. To też nie jest produkt Plextora, a OEM bazowany na napędzie Panasonica. Jedna rzecz, która mnie zdziwiła, to bardzo kiepska jakość zapisu płyt DVD+R x16 Verbatima. Ilość błędów PI i PIF osiąga koszmarny poziom. Co ciekawe, dzieje się tak TYLKO w przypadku tego nośnika. Oczywiście przy zapisie z prędkością x16. Przy niższych prędkościach jest ok. Nie ma też problemów z zapisem innych płyt, nawet z prędkością x16. O problemie został poinformowany Plextor i Verbatim i być może niedługo już go nie będzie. Ogólnie polecam ten napęd. |
Są dobre, ale czy warte swojej ceny ?
Niestety najgorszą i niezrozumiałą jest polityka firmy, która każe użytkownikom płacić za soft. Chodzi mi o plextools XL. A czytałem, że do najnowszych palników w wersji box mają dawać ten program za darmo. Ciekawe, jak zareagują na to klienci, którzy wybulili kasę za plextools XL? |
Cytat:
|
sprawa wyglada tak
ze zawsze beda ci co kupia plextora ---przywiazania ! ja mialem ju 4 napedy tej firmy |
są dobre nawet bardzoe są jednak takze drogie lepiej kupic cos tanszego ale równie dobrego np BenQ
|
To ja już dostaje metliku w główce! Są bardzo dobre ale nie warte tej ceny LOL
Prosze mi powiedzieć czy podany na dole model to to samo co 716A? Czy to może biedniejsza wersja czy lepsza? I czy to bazuje na jakimś benq? Pytam bo nie moge znleść własnie o SA opiń użytkowników. Takie pytanko jeszcze bo tam jest interfejs SATA czy na 4 letnich kompach da to się podłączyć? PLEXTOR PX-716SA |
Różnią się tylko zastosowaniem złącza
PX-716SA jest na SerialATA. |
A serial ata to znaczy że moge podłączyć pod tą taśme od dysku twardego tak???
|
jesli masz ide to nie a jak sa to tak, ew kontroler na pci ale po co?
|
nie chodzi mi o to że:
po pierwsze jestem zielony w tych sprawach i nie wiem czy jak kupie wersje sata czy będę mógł to podłączyć;))) Bo wcześniejszą nagryware co mi padła, podłączałem pod taśme od drógiego napędu pod slave. po 2 mam takie pytanko tą 716 gdzie najtaniej dostać bo narazie znalazłem za 450 zeta allegro 400 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |